Circulaţia sanguină şi starea ta de sănătate VIDEO

Circulaţia sângelui în organism face parte din procesele vitale care menţin o persoană în viaţă şi contribuie la starea sa de sănătate. Cum puteţi îmbunătăţi circulaţia sanguină prin metode naturale aflaţi din materialul video
  • Publicat:
  • Actualizat:

Circulaţia sângelui în organism face parte din procesele vitale care menţin o persoană în viaţă şi contribuie la starea sa de sănătate. Circulaţia sângelui este asigurată în primul rând prin contracţiile muşchiului cardiac, ajutat de valvulele venoase în combinaţie cu contracţiile muşchilor scheletici.

Ce reprezintă sistemul circulator

Sistemul circulator este reprezentat de vasele de sânge, bogate în oxigen, care pornesc de la inimă şi irigă ţesuturile. Aceste vase de sânge se numesc artere. Vasele de sânge care ajung în muşchiul miocardic şi transportă produsele de catabolism de la ţesuturi încărcate cu bioxid de carbon se numesc vene.
Sistemul vascular conţine, la om, aproximativ 70 – 80 ml de sânge pe kilogram, deci la o greutate corporală normală a unui om de 70-80 kg, în organism se găsesc 5 – 6 litri de sânge. Bărbaţii au, în general,  cu 1 litru mai mult sânge ca femeile.

Circulaţia sanguină deficitară – semne şi simptome

Circulaţia sanguina deficitară poate avea impact asupra întregului corp în diferite moduri:

  • efectele asupra creierului: oboseală, ameţeală, pierderi de memorie şi dureri de cap frecvente şi inexplicabile
  • efectele asupra inimii: senzaţia de lipsa de aer, hipertensiune, angina pectorala, infarct miocardic şi atac cerebral vascular
  • efectele asupra ficatului: lipsa apetitului sau scădere bruscă în greutate
  • efecte asupra extremităţilor: crampe musculare, degete vinete, vene varicoase, amorţeală, furnicături şi dificultăţi în a gestiona senzaţia de frig

O altă marcă a circulaţiei deficitare în zona picioarelor este apariţia unor ulcere cu vindecare lentă. Un picior care suferă de pe urma circulaţiei sanguine nu va reuşi să-si vindece leziunile, apar echimoze şi vânătăi, iar cel mai mic traumatism se va vindeca foarte greu.
Boala periferică arterială tinde să afecteze mai mult picioarele, dar poate fi si cauza unei circulaţii deficitare în mâini. Este determinată de ateroscleroză sau acumularea de grăsimi în pereţii arteriali ceea ce poate duce la blocajul complet al unei artere.
Cum puteţi îmbunătăţi circulaţia sanguină prin metode naturale aflaţi din materialul video.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult