B&B Talk: cum va arăta medicina viitorului în viziunea lui David A. Sinclair

Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?" au discutat în emisiunea CSID.RO Live despre ideile care ar putea să ne prelungească viața din cartea "Lifespan" a geneticianului David A. Sinclair.
15.05.2021 | Beatrice Osanu

David A. Sinclair este unul dintre cercetătorii vizionari de la Harvard. David A. Sinclair este un genetician de origine australiană ale cărui idei au făcut vâlvă în momentul lansării cărții sale „Lifespan”. Aceasta a devenit best seller New York Times și a atras atenția deopotrivă cercetătorilor, dar și oamenilor obișnuiți din întreaga lume.

Conform teoriilor lui David A. Sinclair, bătrânețea ar trebui considerată o boală, iar statele lumii ar trebui să aloce sume importante în cercetare. Aceasta pentru a găsi modalități de a preveni îmbătrânirea celulară și pentru a ne putea bucura de sănătate și longevitate cât mai mult timp.

Geneticianul David A. Sinclair consideră că nu există nicio limită biologică pentru ca fiecare om să nu poată depăși cu brio vârsta de 120 de ani în stare perfectă de sănătate. Pentru aceasta, echipele de cercetători conduse de David A. Sinclair analizează modul în care putem influența mecanismele noastre biologice și le putem regenera cât mai multă vreme.

David A. Sinclair consideră că este important ca medicina viitorului să includă device-uri și tehnologii care să culeagă date în timp real despre organismul nostru. Astfel, orice modificare cu potențial nociv ar putea fi depistată în stadiu incipient și rezolvată.

Organismul uman este fascinant și deține o mulțime de mecanisme de apărare împotriva deteriorii de la nivel celular. Însă o moștenire genetică defectuoasă, un stil de viață dezechilibrat, stresul și mulți alți factori fac ca aceste mecanisme de apărare și regenerare să fie afectate prematur. David A. Sinclair studiază posibilitatea ca anumite substanțe și obiceiuri să prevină această deteriorare prematură. Iar dintre cele mai importante sunt mișcarea, renunțarea la zahăr și somnul la temperaturi scăzute.

Mai multe informații despre cum va arăta medicina viitorului și despre cum vom putea trăi peste 120 de ani puteți accesa din volumul „Lifespan” al lui David A. Sinclair despre care am discutat în CSID.RO Live din 6 mai!