Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: cum ne putem transforma zâmbetul

Asist. univ. dr. Ștefania Iancu, medic specialist protetică dentară, explică în interviul video cum ne putem transforma zâmbetul.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Asist. univ. dr. Ștefania Iancu este medic specialist protetică dentară în cadrul clinicii „Prof. dr. Barbu”. În cadrul interviului realizat pentru „Ce se întâmplă, doctore?”, asist. univ. dr. Ștefania Iancu ne-a vorbit despre tehnicile moderne și modalitățile actuale de transformare a zâmbetului.

De altfel, zâmbetul este una dintre cărțile noastre de vizită. Și cu toții ni-l dorim perfect. Însă de-a lungul vieții, zâmbetul poate avea de suferit din diverse cauze. Fie că vorbim despre înghesuiri dentare, de carii, pierderi ale dinților sau pete cauzate de alimente și băuturi, toate pot afecta zâmbetul.

Vestea bună este că, la ora actuală, în cabinetele dentare de top, au loc transformări spectaculoase ale danturii. Astfel, fie că vorbim de reabilitări complexe, cu implanturi, fie de tratamente mai simple precum albirile, toate au ca rezultat o dantură sănătoasă și un zâmbet mai frumos.

„Pentru orice schimbare a zâmbetului, adică pentru orice make-over, facem o analiză completă, radiologică și un examen clinic, prin care urmărim tot ceea ce ar avea nevoie pacientul din punct de vedere medical, funcțional. De exemplu, mulți pacienți vin doar pentru dinții frontali. Însă unii au și carii, distrucții dentare sau dinți lipsă în zona din spate. Astfel, un make over al zâmbetului presupune realizarea unei danturi întregi, corecte din punctul de vedere al masticației, fonației și esteticii în ultimul rând” spune Asist. univ. dr. Ștefania Iancu.

Mai multe informații despre transformarea zâmbetului puteți afla din interviul video în care Asist. univ. dr. Ștefania Iancu explică pe larg conceptul „smile make over”!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult