Antrenamente cardio eficiente în arderea grăsimilor

M-am antrenat alături de Cornel Pantelin, campion balcanic la fitness, alături de care am făcut un antrenament cardio pentru arderea grăsimilor.
  • Publicat:

În procesul de slăbire, arderea grăsimilor este o etapă esențială, dar mai ales solicitantă. Antrenamentele de tip cardio ne pot ajuta în acest sens, dar un impact major îl au și dieta și obiceiurile pe care le avem după antrenament. Am stat de vorbă cu Cornel Pantelin, campion balcanic la fitness, care ne-a explicat cum funcționează antrenamentele cardio pentru corp, dar mai ales ce beneficii au post-antrenament. Pe lângă alte discuții interesante, ne-am antrenat împreună, iar exercițiile pe care le-am abordat pot fi făcute atât la sală, cât și acasă.

„Cel mai important beneficiu este acela că ne antrenează inima și plămânii. Știu că este un aspect pe care nu-l vedem din exterior, dar este foarte benefic pentru sănătate. Exercițiile de cardio ne antrenează inima, capacitatea de efort se mărește și astfel putem să avem o rezistență mult mai mare la exercițiile fizice”, ne explică Cornel Pantelin.

Beneficiile după antrenament

„Un alt beneficiu al tipului de antrenament pe care noi îl facem este acela că arzi calorii și după antrenament. Este un antrenament intens de durată scăzută care ne oferă acest beneficiu. De obicei, când facem exerciții de tip cardio de intensitate scăzută sau medie, se ard caloriile doar în timpul antrenamentului. Antrenamentul acesta are acest plus”, mai spune Cornel Pantelin.

Este foarte important ca după antrenament să avem o masă sănătoasă ca mușchii să se refacă, iar aceasta „trebuie să conțină o sursă de proteină- fie pudră proteică, carne, ouă, pește sau dacă suntem vegani sau vegetarieni putem alege linte, soia sau altă sursă, bineînțeles o porție de carbohidrați sănătoși- orez, cartofi, cartofi dulci și nu uităm de legume”.

Exerciții cardio pentru arderea grăsimilor

  • Valurile cu sfori- lucrează intens brațele și umerii și dezvoltă capacitatea de efort. Se execută 4-8 serii a câte 20-30 de secunde la un antrenament.
  • Rostogolirea cauciucului- pune accent pe musculatura lombară și pe picioare. Este o alternativă la îndreptările cu bara. Se execută 4 serii a câte 15 reprize pe antrenament.
  • Swing- activează foarte bine fesierii și partea lombară. Se execută 4 serii a câte 15-20 de repetări.
  • Trântirea mingii- un exercițiu full-body care implică mai multe grupe de mușchi. Cel mai mult se pune accentul pe inimă și plămâni, dezvoltând foarte bine capacitatea de efort.
  • Cățărător- exercițiu dinamic pentru abdomen. Lucrează și tricepsul, umerii și pieptul.
  • Flotări- sunt unul dintre cele mai populare și utilizate exerciții pentru piept. Pot fi incluse în rutina de antrenament. Se execută 15-20 reprize a câte 4 serii.
  • Săniuța- este unul dintre cele mai intense exerciții cardio pe care le putem face la sală. Îmbunătățește rezistența la efort și lucrează intens coapsele și gambele.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult