Andreea Ioniță, terapeut: cum ne ajută yoga și meditația în gestionarea stresului

Am stat de vorbă cu Andreea Ioniță, terapeut yoga și meditație, care ne-a explicat cum ne ajută cele două în gestionarea stresului.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Yoga și meditația sunt cunoscute ca fiind două practici ideale pentru combaterea stresului. Am stat de vorbă cu Andreea Ioniță, terapeut yoga și meditație, care ne-a explicat cum ne ajută cele două în gestionarea stresului.

Andreea Ioniță, despre yoga și meditație

„Yoga, meditația și respirația, toate parte din același amalgam, liniștesc sistemul nervos parasimpatic, adică ne fac să fim în mai multă pace, mai multă liniște, mai multă relaxare și funcționează mai eficient față de alte lucruri, pentru că yoga, meditația și respirația se adresează complexului corp-minte-suflet. Nu ne adresăm doar minții. Când ne referim la stres, toată lumea se gândește că stresul este în cap, sunt obosit, am multe gânduri, am insomnii, nu pot să dorm, sunt depresiv, sunt furios.

Ne raportăm la noi doar la o treime din ceea ce suntem, iar cele trei, yoga, meditația și respirația ne ajută să le aducem pe toate împreună și să realizăm că dacă am ajuns să fim stresați în cap, am ajuns să fim stresați și-n suflet și suntem stresați și în corp. Yoga ne ajută să aducem unitate. Yoga înseamnă „nu uita că ești mai mult decât capul tău, ești un corp și ceea ce ești ca ființă, sufletul tău”, iar cele trei ne ajută să ne conectăm în această unitate corp-minte-suflet”, explică Andreea Ioniță.

Urmărește integral materialul video pentru a descoperi cum ne ajută yoga și meditația în gestionarea stresului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Andreea Ioniță - Psihoterapeut
Andreea Ioniță este Autor, Scriitor, Psiholog, Terapeut ThetaHealing, Expert în Iubire de sine, așa cum se descrie chiar ea. Și-a obținut certificarea internațional în 200 de ore de Yoga în Bali, cu cea mai mare școală de Yoga din US. Alături de Yoga Academy, s-a certificat în Yoga ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psihoterapeut
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult