Anca Alungulesei: cu ce înlocuim zahărul

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, oferă soluții pentru a înlocui zahărul și alți carbohidrați cu eliberare rapidă.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a fost invitată în cadrul ediției CSID.RO Live din 18 martie. În cadrul ediției dedicate glicemiei, Anca Alungulesei a vorbit pe larg despre soluțiile alternative la carbohidrații cu eliberare rapidă. Aceștia sunt reprezentați în principal de produsele cu zahăr, făină albă, cereale fără coajă.

Carbohidrații sunt surse importante de energie pentru organism și ar trebui să reprezinte între 45 și 65 la sută din aportul caloric zilnic. Însă cei simpli, cu eliberare rapidă, duc la creșteri mari de glicemie, iar excesele pot duce în timp la diverse probleme de sănătate, obezitatea și diabetul fiind printre cele mai grave.

De aceea, sfatul specialiștilor este să înlocuim carbohidrații simplu cu cei complecși, cu eliberare lentă.

„Acum, avem la dispoziție informații, există specialiști. Iar dacă vrem o evaluare sau o listă de alimente cu carbohidrați lenți, le putem accesa ușor. Din punctul meu de vedere, partea mai dificilă este cum punem în practică informațiile. Aceasta pentru că dependența de zahăr nu este doar biochimică, ci și emoțională.

Atunci când vine vorba carbohidrați, știm că aceștia sunt surse de combustibil pentru organism. Însă aceștia nu sunt singura sursă de energie. Corpul nostru, similar unei mașini hibrid, are și o sursă de energie alternativă. Astfel, în momentul în care reducem cantitatea de carbohidrați, corpul va căuta sursa alternativă de energie. Iar aceasta este grăsimea” spune Anca Alungulesei, terapeut în nutriție.

Mai multe informații despre alternativele la zahăr puteți accesa din interviul video realizat în cadrul emisiunii CSID.RO Live din 18 martie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Anca Alungulesei - Terapeut în Nutriție
Anca Alungulesei este Terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase am creat revoluționară metodă integrativă de slăbit și menținere Psiho-Dietă, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Autor carte “Sănătate ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult