Anca Alungulesei: alimente care ne întăresc sistemul imunitar

Am stat de vorbă cu Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, care ne-a vorbit despre sistemul imunitar și alimentele pe care le putem consuma în acest sens.

Sezonul rece este acea perioadă din an în care sistemul nostru imunitar poate fi ușor compromis. Răceala și gripa sunt cel mai frecvent întâlnite odată cu scăderea temperaturilor, iar o modaliatate prin care putem preveni slăbirea sistemului imunitar este cu ajutorul alimentației. Am stat de vorbă cu Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, care ne-a sugerat nu doar ce alimente putem consuma pentru a ne întări sistemul imunitar, ci și o rețetă interesantă de smoothie care conține superalimente.

Cum să întărim sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este esențial ca mecanismul de apărare al corpului să funcționeze corespunzător și să îl protejeze împotriva patogenilor (virusuri, bacterii și alte microorganisme care pot produce boli) și pentru a ne menține cât mai sănătoși. Pentru mulți tineri sănătoși, sistemul imunitar are momente când nu funcționează așa cum ar trebui, ceea ce ne face susceptibili la boli.

Sistemul imunitar trebuie să fie principala noastră preocupare, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19, având în vedere pericolele la care ne putem expune odată ce virusul intră în contact cu un sistem imunitar slăbit sau imunocompromis.

”Înainte de a ne apuca să pregătim acasă tot felul de rețete, ar trebui să știm ce este imunitatea și ce face ea pentru noi. Tratăm imunitatea din două perspective: prima dată vorbim despre imunitate moștenită, cea cu care ne naștem și pe care o moștenim din punct de vedere genetic și abia apoi vorbim despre imunitate dobândită. În timp, imunitatea se creează și se întărește pe baza obiceiurilor noastre alimentare, pe baza obiceiurilor de viață. Alimentația este doar un aspect din ceea ce se numește imunitatea globală. Pe lângă ceea ce mâncăm, ceea ce punem în farfurie este foarte important cât ne hidratăm, cum dormim, pentru că dacă nu dormim suficient de mult imunitatea noastră scade într-un procent covârșitor și un alt lucru foarte important este cum gestionăm emoțiile”, ne spune Anca Alungulesei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Anca Alungulesei - Terapeut în Nutriție
Anca Alungulesei este Terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase am creat revoluționară metodă integrativă de slăbit și menținere Psiho-Dietă, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Autor carte “Sănătate ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Terapeut în Nutriție
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult