Ne îngrășăm pe fond hormonal? Răspunde Cori Grămescu!

Ne îngrășăm pe fond hormonal? La această întrebare frecventă răspunde Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, care oferă și soluții de dietă și sport.
  • Publicat:

Ne îngrășăm pe fond hormonal? Este o întrebare pe care și-o pun multe femei mai ales după intrarea la menopauză. Este o întrebare legitimă, având în vedere faptul că odată cu înaintarea în vârstă metabolismul devine mai leneș. Astfe, chiar dacă în tinerețe, ne permiteam să mâncăm orice, oricând, putem avea surpriza ca același comportament alimentar să ne îngrașe la vârsta a doua.

În plus, există anumite situații care pot duce la îngrășare așa cum sunt anumite tratamente hormonale puternice recomandate înainte de obținerea unei sarcini. De asemenea, dezechilibrele hormonale majore pot crea premisele acumulării de kilograme în plus.

„Din ce am observat lucrând cu clientele care au nevoie de echilibrare hormonală, există câteva componente comune care duc la un dezechilibru sistemic al stilului de viață. Unul dintre factorii disturbatori este lipsa somnului care dezechilibrează și mai mult sistemul hormonal. Un alt aspect pe care l-am observat este sedentarismul. În momentul în care începem să dormim și să facem mișcare ușoară, 20, 30 de minute pe zi, deja începem să ne simțim mai bine” ne-a spus în interviul video pe care ni l-a acordat Cori Grămescu.

Așadar la întrebarea „ne îngrășăm pe fond hormonal?”, Cori Grămescu ne oferă răspunsuri pe larg, explicații și soluții care fac parte dintr-un stil de viață benefic pentru oricare dintre noi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult