5 semne de traumă – Pastila de PSIHOLOGIE

Există mai multe semne de traumă.
  • Publicat:

Sunt semne de traumă pe care noi le considerăm normalitate. Tocmai pentru că am crescut într-o societate în care, uneori, parentingul nu a fost cel de care am avut nevoie. Bianca Poptean, psiholog și senior editor, ne vorbește despre 5 lucruri care ni se par normale, dar care sunt semne de traumă.

Iată 5 semne pe care, dacă le identifici, gândește-te serios la ele ca fiind semne de traumă.

Ești foarte empatic și simți toate emoțiile celor din jur!

Asta înseamnă că ai crescut într-o familie în care ai fost nevoit să mergi ca pe coji de ouă să nu deranjezi pe nimeni și nu cumva să creezi vreo izbucnire emoțională. Ceea ai învățat a fost să decodifici emoțiile celor din familie și să nu le intensifici prin a face ceva ce nu le plăcea.

 

Îți schimbi opiniile și comportamentul pentru a le face pe plac altora și pentru a evita conflictul!

Pentru că ai fost învățat că doar așa vei fi acceptat și iubit. Tocmai pentru că nu ai primit afecțiune și iubire, ai învățay că nu contează ce vrei tu, important e să le faci pe plac celor din jur.

 

Nu poți spune NU și nu poți pune limite!

Faci asta pentru că ai fost învățat să pui nevoile celorlalți înaintea nevoilor tale. E important să vezi dacă ești un people pleaser, pentru că acesta este un semn de traumă.

 

Procrastinezi taskurile importante din viața ta!

Cei din familia ta au avut, poate, multe așteptări de la tine, așa că acum ori faci lucrurile perfect, ori nu le faci deloc. Practic, procrastinarea este un rezultat al presiunii puse de cei din jur pe tine.

 

Îți e greu să îți gestionezi emoțiile profunde , așa că le “amorțești” și le eviți cu mâncare, alcool sau alte adicții!

Toate studiile legate de adicție spun că acestea apar pe fondul unei lipse importante de iubire, afecțune și apreciere din viața ta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult