Alimentul perfect pentru slăbire: are puține calorii, e sănătos și se gătește ușor

Află care este unul dintre alimentele care te pot ajuta să slăbești!

Ce mai mânănc astăzi? Multă lume care vrea să slăbească își pierde interesul pentru diete după zile în șir cu salate, pește și piept de pui la grătar.

Pentru a evita dietele monotone, o soluție este să consumați conopidă. Conopida face parte din familia cruciferelor, legume extrem de sănătoase, cu puține calorii.

Ce conține conopida?

Conopida are 25 de calorii la suta de grame și este bogată în fibre, vitaminele B, C și K. Dar are și mult calciu, fosfor și fibre, ceea ce o face perfectă pentru o zi cu alimentație light.

Conopida poate fi coaptă și consumată cu sosuri ușoare de iaurt. Sau poate fi gătită cu usturoi, sos de roșii și condimente. Din conopidă, se pot face supe, piureuri sau garnituri la pește.

Conopida poate fi consumată și crudă, alături de nuci, migdale și brânză de capră. De altfel, conopida este un aliment preferat de către vegani și de către cei care țin regimuri keto. Din conopidă se poate face un blat de pizza keto, de exemplu.

Ce beneficii are conopida?

Persoanele care mănâncă multă conopidă, se bucură de protecție împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Conopida conține fibre, elemente care favorizează o digestie optimă și un tranzit intestinal sănătos. Astfel, conopida ar trebui consumată și de către cei care se confruntă cu episoade de constipație.

Mai mult, conopida are proprietăți antiinflamatorii și stimulează eliminarea toxinelor din corp. Aceasta datorită sulforafanului, o substanță din crucifere cu efecte antiaging și de protecție împotriva distrucției ADN-ului. Efectul de detoxifiere se obține ca urmare a prezenței unor enzime speciale în conopidă, care contribuie la eliminarea produșilor toxici care se pot acumula în corp. Aceștia sunt produși ce rezultă în urma proceselor metabolice din organism.

Doar cei care au gută sau nivel crescut de acid uric în urină trebuie să discute cu medicul dacă au voie sau nu conopidă.

Pentru informații despre dietă și nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult