Pericolul dietei Rina, explicat de Cori Grămescu: „Ne minunăm că facem prediabet la 55 de ani și nu știm de unde ni se trage”

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde au discutat despre dietele Montignac și Rina și mai ales despre pericolele la care ne expunem dacă le urmăm.
  • Publicat:

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde au discutat despre dietele Montignac și Rina și mai ales despre pericolele la care ne expunem dacă le urmăm. În plus, cunoscutul coach de lifestyle și nutriție a explicat dacă putem sau nu la aceeași masă să consumăm mai multe tipuri de alimente, precum proteine cu fibre.

„Dieta Montignac a lansat această dileală. Între timp, slavă cerului, știința a progresat și ne-am dat seama că băiatul acela nu a fost pe unde trebuie cu lucrurile și mai este un stil alimentar de dietă, se numește dieta Rina, care este una dintre cele mai rele intervenții nutriționale pe care o poți urma. În slăbire, noi ne preocupăm să ne ținem masa musculară pe loc. Masa musculară de menține tineri, masa musculară este activă metabolic și în faza de repaus și masa musculară reduce rezistența la insulină.

Practic, mușchii sunt cei care captează zahărul din sânge și aduc glucoza aia din sânge acolo unde îi este locul, în mușchi, să devină substrat pentru energie. Problema este că noi suntem sedentari, ținem cure de slăbire atomice, slăbim foarte repede și toată grăsimea pe care noi o mobilizăm din țesuturi nu dispare în mod magic de pe fundul nostru, ci se depune pe ficat. Dacă noi slăbim prea repede și deficitul caloric este prea mare rămâne și face steatoză hepatică non-alcoolică, care la rându-i ne afectează sănătatea și ne minunăm că facem prediabet la 55 de ani și nu știm de unde ni se trage”, a spus Cori Grămescu în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

În ultima perioadă, ea a creat noi planuri nutriționale, inclusiv cu profesori de la Harvard, lucrează constant la dezvoltarea unor strategii sănătoase și eficiente de slăbire în care se regăsesc atât suportul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și suportul emoțional necesar pentru vindecarea relației cu propria persoană și propriul corp.

Urmărește podcast-ul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult