Bananele: 10 motive pentru care sunt un superaliment

Bananele sunt alt doilea cel mai consumat fruct în întreaga lume, după mere. Iată 10 motive pentru care sunt considerate un superaliment.
05.12.2020

Bananele sunt alt doilea cel mai consumat fruct în întreaga lume, după mere. Iată 10 motive pentru care sunt considerate un superaliment.

Persoanele care practică sport intensiv și sportivii de performanță își iau suficientă energie pentru o sesiune de antrenament de 90 de minute consumând două banane.

Beneficiile consumul de banane

Bananele au un conţinut ridicat de triptofan, care stimulează producţia de serotonină – un neurotransmiţător care acţionează la nivel cerebral, cunoscut drept hormon al fericirii pentru efectele sale de relaxare şi de ameliorare a stării de spirit.

Sunt o sursă bogată de vitamina B6, care reglează glicemia şi îmbunătăţeşte dispoziţa

Vitamina B6 din banane este eficientă în reducerea stresului, datorită propietăţilor calmante şi relaxante pentru sistemul nervos.
Aceste fructe sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu, ceea ce face din acest fruct exotic o combinaţie perfectă pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sănătoase. Mai mult, oferă protecţie şi împotriva accidentelor vasculare cerebrale

Bananele pot regla tulburările digestive

Bananele sunt un antiacid natural, ajutând la calmarea arsurilor la stomac. Datorită unei fibre solubile numită hidrocoloid, bananele pot înlocui cu succes laxativele şi ajută la normalizarea mişcarilor tractul digestiv.

Bananele pot creşte capacitatea de concentrare şi de atenţie datorită cantităţii mari de potasiu. De aceea este recomandat consumul de banane înainte de a studiu pentru examene.
Un milkshake cu banane şi miere te va scăpa de mahmureală. Bananele calmează stomacul, iar mierea echilibrează glicemia şi hidratează organismul.

Cojile de banane pot fi de asemenea de ajutor. Ele pot vindeca înțepăturile de insecte, arsurile solare minore și rănile superficiale.  Dacă se freacă zona afectată cu partea interioară a cojii de banană se vor reduce atât inflamarea cât şi iritarea.  Bananele sunt bogate în antioxidanţi, furnizând radicali liberi şi protejând de bolile cronice.

Persoanele care sunt alergice la banane trebuie să se ferească și de produsele din latex, pentru că au structuri asemănătoare.

Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult