Dr. Sandra Alexiu: sfaturi privind vaccinul gripal

Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, explică pe larg în interviul video de ce este important vaccinul gripal.

Vaccinul gripal reprezintă un subiect important pentru multe categorii de persoane. Aceasta pentru că poate preveni gripa, dar și formele grave de boală. Iată care sunt argumentele specialiștilor în ceea ce privește combaterea gripei, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

„Le spun pacienților mei că gripa nu este o boală obișnuită și că nu este o răceală de sezon. Gripa nu trebuie confundată cu o răceală simplă, este o boală grea, este produsă de un virus care, la rândul lui, a creat cândva o pandemie și care poate determina forme foarte grave, mai ales la persoanele care au anumite probleme de sănătate.

Și atunci trebuie să ne ferim de gripă. Față de COVID-19 care este o boală nouă, produsă de un virus nou, despre gripă știm o mulțime de lucruri, avem la dispoziție inclusiv teste rapide pentru depistarea acesteia. Mai mult, avem vaccin gripal, adică posibilitatea de a preveni gripa” ne-a declarat dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, Președintele Asociației Medicilor de Familie București.

Cine trebuie să facă vaccinul gripal?

Vaccinul gripal poate fi făcut de oricine, însă există anumite categorii de persoane cărora le este recomandat cu prioritate. O astfel de categorie o reprezintă copiii, care pot face forme grave de gripă, mai ales cei cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

Vaccinul gripal nu poate fi făcut la copiii mai mici de 6 luni. Iar recomandarea medicilor în cazul famiilor care au copii mai mici de 6 luni este ca vaccinul să se facă de către persoanele care au grijă de bebeluși.

Mai multe recomandări privind vaccinul gripal și tipurile de vaccin gripal puteți afla din interviul video realizat cu dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, Președintele Asociației Medicilor de Familie București.

În plus, puteți accesa informații pe larg despre vaccinul gripal de pe platforma Atlasgripal.ro, realizată de o echipă de medici, la inițiative Societății Naționale de Medicină a Familiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Sandra Alexiu - Medic primar medicina de familie
Medicul Sandra Alexiu este membru onorific al Societății Române de Microbiologie, precum și membru în Societatea Europeană de Boli Infecțioase Pediatrice (ESPID). Totodată, ea este preşedinte al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov. Studii SNSPMS Instructor FormatorPromovarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar medicina de familie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Secretele oamenilor super-sănătoși
Secretele oamenilor super-sănătoși