Vitamina pe care să o consumi dacă vrei să trăiești mai mult

Noi cercetări sugerează că o concentrație mare din vitamina aceasta în organism este asociată longevității.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vitamina pe care să o consumi dacă vrei să trăiești mai mult
Foto: shutterstock

Știm, nu suntem nemuritori, dar există câteva aspecte pe care le putem îmbunătăți în stilul nostru de viață pentru a mai adăuga câțiva ani de care să ne bucurăm. O viață socială activă, ieșitul prin soare și un program de somn adecvat te pot ajuta. Alimentele pe care le consumăm joacă și ele un rol important când vine vorba de creșterea speranței de vârstă, la fel și o anumită vitamină. Noi cercetări sugerează că o concentrație mare de vitamina A în organism este asociată longevității.

Vitamina care îți crește speranța de viață

În studiul publicat în jurnalul BioMed Research International, cercetătorii au avut sub observație diferite reacții metabolice și antioxidanți comparând prezența lor în organism cu speranța de viață a prticipanților.

Astfel, nu s-au descoperit legături între vitaminele E și C, ci în concentrații mari de vitamina A. Așadar, o dietă bogată în alimente care conțin vitamina A poate înlocui suplimentele. Din alimentație ar trebui să fie nelipsite legumele și fructele care sunt o sursă excelentă de carotenoide precum verdețurile, ardeiul gras, morcovii și cartofii dulci.

Vitamina A este un nutrient-cheie pentru păstrarea sănătăţii ochilor, prevenind inflamarea acestora şi reducând riscul apariţiei cataractei. De asemenea, este importantă mai ales pentru vederea în timpul nopţii.

În acelaşi timp, ea ajută la creşterea imunităţii organismului, este un puternic antioxidant, previne uscarea pielii, păstrând pielea strălucitoare, fără riduri şi alte semne ale îmbătrânirii şi este un factor important în menţinerea sănătăţii părului, danturii şi gingiilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân