Vitamina care îmbunătățește capacitatea de memorare și învățare

Iată care este vitamina care te ajută să-ți îmbunătățești capacitatea de memorare și învățare. Poate fi obținută și în mod natural.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vitamina care îmbunătățește capacitatea de memorare și învățare
Foto: shutterstock

O doză corect de anumite vitamine poate crește capacitatea de învățare și memorare. Un nou studiu arată că vitamina D poate îmbunătăți memoria. Femeile în vârstă care au luat de trei ori doza recomandată de vitamina D în fiecare zi și-au îmbunătățit capacitatea de memorare și învățare.

Vitamina D, pe lângă faptul că este extrem de importantă pentru sănătatea oaselor, joacă un rol esențial în funcționarea cognitivă și a sistemului nervos. În timp ce vitamina D poate îmbunătăți capacitatea de memorare și învățare, studiul arată o asociere între nivelul crescut de suplimentare și încetinirea timpului de reacție, care ar putea crește riscul de cădere. Studiul a inclus femeile în vârstă supraponderale și obeze.

Femeile au fost împărțite în trei grupuri, iar fiecărui grup i s-a administrat diferite doze de vitamina D timp de un an. Un grup a trebuit să consume 600 unități pe zi, al doilea grup 2.000 unități pe zi, iar al treilea grup 4.000 unități pe zi.

Testele standard cognitive au fost făcute atât înainte, cât și după pentru a observa ce efecte au avut dozele asupra memoriei.

Dezavantajul de a lua prea multă vitamină D a fost asociat reducerii timpului de reacție.

Profesorul Shapses, co-autor al studiului, a menționat că o doză prea mare de vitamina D nu ar trebui să fie o problemă pentru persoanele tinere, dar pentru cele în vârstă ar putea presupune niște riscuri.

Vitamina D se obține în mod normal în urma expunerii la soare. Această vitamină se regăsește în pește, gălbenușul de ou, cerealele fortifiate, margarina și multe alte alimente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân