Very Peri, culoarea anului 2022 Pantone. Ce simbolizează combinația de albastru cu roșu-violet

  • Publicat:
  • Actualizat:

Culoarea anului 2022 aleasă de Institutul Pantone este albastru saschiu, botezată Very Peri. Această nuanță îmbină tonuri de albastru periwinkle cu subtonuri de roșu-violet, iar culoarea obținută se regăsește în natură în florile de lavandă sau păsările cu penaj albastru-violet.

Potrivit reprezentanților Pantone, culoarea anului 2022 simbolizează „spiritul global al momentului și al tranziției prin care trecem”.

Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, cunoștințele și standardele noastre de viață se schimbă, viața noastră a fuzionat cu era digitală. Designul digital ne ajută să ne extindem limitele realității, deschizând ușa unei lumi virtuale dinamice în care putem explora, potrivit pantone.com.

Altfel spus, culoarea anului 2022 are o legătură importantă cu popularitatea în ascensiune a metaversului și comunitatea artistică în continuă creștere în spațiul digital. Very Peri este un simbol al fuziunii dintre viața modernă și modul în care tendințele de culoare din lumea digitală se manifestă în lumea fizică și invers.

Very Peri denotă încrederea fără griji și curiozitatea îndrăzneață care ne animă spiritul creativ și ne ajută să îmbrățișăm toate posibilitățile viitoare, mai transmite Institutul Pantone.

Noua nuanță desemnată de Pantone culoarea anului 2022 este cea mai fericită și mai caldă dintre toate nuanțele de albastru, încurajează inventivitatea și creativitatea personală.

Compania a transmis că această culoare unește constanța albastrului tradițional cu energia și emoția date de roșu-violet.

Pe măsură ce ne mişcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă şi viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru. Înglobând calităţile albastrului, având în acelaşi timp o nuanţă violet-roşu, Pantone Very Peri afişează o atitudine spirituală şi veselă şi o prezenţă dinamică ce încurajează creativitatea curajoasă şi exprimarea imaginativă, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv Color Institute Pantone.

În 2021, Institutul Pantone a întrerupt tradiţia şi, pentru prima dată, au fost alese două nuanţe: Ultimate Grey (nuanţă de gri) şi Illuminating (nuanţă de galben). Aceste două culori se susțin reciproc și exprimă cel mai bine starea din pandemie: gri care aduce stabilitate și galben menit să aducă optimism într-o lume plină de îngrijorare și depresie.

În 2020, Institutul Pantone a desemnat o culoare menită să răspundă nevoilor societății, respectiv Classic Blue. Această nuanță reprezenta încrederea de care avea nevoie omenirea într-un an provocator.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân