Un puști de 17 ani care făcuse accident vascular cerebral și se prăbușise în dormitor, salvat de câinele familiei. Părinții, treziți din somn și trimiși în camera băiatului

Se știe că patrupezii sunt cei mai buni prieteni ai omului, iar unele rase de câini sunt considerate cele mai inteligente din lume.
  • Publicat:

Gabriel, un băiat de 17 ani din Texas, a fost la un pas de moarte din cauza unui AVC. Din fericire, adolescentul trăiește datorită câinelui său, un Border Collie în vârstă de un an. 

Un puști de 17 ani a fost salvat de câinele familiei

Un patruped din rasa Border Collie a salvat viaţa unui băiat de 17 ani, din Texas, care suferise un accident vascular cerebral. Animalul i-a trezit pe părinții lui și i-a dus direct în camera băiatului.

Într-o dimineață din luna august, Amanda și Daines Tanner au fost treziţi brusc de câinele lor, un Border Collie în vârstă de un an, pe nume Axel. Patrupedul i-a condus la camera fiului lor, Gabriel, care zăcea inconștient pe podea. Băiatul a fost dus de urgență la spital, iar medicii i-au descoperit leziuni grave pe creier.

Suferise un AVC în timpul nopții

Specialiștii au stabilit că Gabriel a suferit o ruptură de arteră, care a dus la sângerări în creier. Deși AVC-ul i-a provocat unele leziuni neurologice, băiatul se recuperează acum și a făcut progrese mari. Totul datorită animalului său de compania.

„N-aș fi crezut niciodată că un adolescent ar putea avea un accident vascular cerebral și aș fi crezut că are nevoie doar să doarmă mai mult, dacă Axel nu ne-ar fi alertat cu privire la această problemă”, a explicat mama lui, Amanda.

Citește și: STUDIU. Femeile care au des migrene prezintă un risc crescut de AVC sau infarct

Neurochirurgul care l-a tratat pe Gabriel, Sabih Effendi, a explicat că adolescentul nu și-ar fi revenit niciodată, dacă câinele nu i-ar fi trezit familia la timp.

Ce spun specialiștii

Tânărul nu avea probleme de sănătate și fusese activ toată ziua. În dimineața fatidică, a simțit o amorțeală la braț, a vrut să iasă din cameră, dar a căzut pe podeaua din dormitorul lui. Câinele a simțit imediat că ceva nu era în regulă cu Gabriel și i-a alertat pe părinții lui. Tânărul suferise accidentul vascular în timpul nopţii.

Acum, cățelul este în permanență cu Gabriel peste tot.

„Acum se culcă mai mult cu Gabriel, iar ușile lui Gabriel sunt deschise ca să poată intra și ieși. El a fost întotdeauna foarte sensibil la orice și la emoțiile tuturor din casă”, a mai completat mama tânărului.

Citește și: Primele semne de AVC. Dacă nu se intervine în primele 3 ore, riscul de sechele și deces e major!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân