Alex Penescu, supravieţuitor al tragediei din Colectiv, mărturii despre momentul în care s-a văzut în oglindă: „Șocul a fost imens”

  • Publicat:

La 8 ani de la tragedia din Colectiv, jurnalistul Adrian Artene te invită să asculți povestea unui supraviețuitor, o poveste neromanțată, o poveste care balansează între suferința extremă și bucuria de a fi.  În cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene” invitat a fost Alex Penescu, avocat și muzician amator, unul dintre norocoși, unul dintre supraviețuitorii incendiului din Clubul Colectiv.

Alex Penescu a fost în comă aproape 5 săptămâni, a suferit zeci de operații, a rămas cu dureri fizice și traume emoționale.

Gazda podcastului „Altceva cu Adrian Artene” a vrut să afle de la supraviețuitorul Alex Penescu dacă i-a fost teamă de primul moment în care s-a privit în oglindă după incendiul în urma căruia au murit 65 de oameni.

„Sincer, la început nu (mi-a fost teamă să mă privesc în oglindă – n.red.). Și am să spun și de ce. N-am fost conștient de magnitudinea problemelor și am auzit medici spunând «uite cât de bine arată fața» și eu de aici am tras concluzia că arată ca întotdeauna. De fapt, mesajul era «uite cât de bine arată față de cum ar fi putut să fie sau să nu mai fie». Și atunci am avut un șoc mare, un șoc pentru care nu prea am fost pregătit. (….) Știam că avusesem o arsură extinsă la frunte, dar mi s-a spus că s-a vindecat.

Știam că fuseseră puse niște grefe pe scalp, dar nu, nu m-am așteptat să văd ce am văzut și atunci da, o bucată de vreme a fost șocul imens, după care cumva am reușit să-mi induc în minte ideea că este o problemă gravă, dar foarte mult îmbunătățibilă și, dacă nu de tot, în foarte mare parte rezolvabilă. Și acum am ideea asta, pentru că și acum mai sunt lucruri de făcut și de îmbunătățit, dar evident nu se compară situația de acum cu cel care era acum niște ani”, a declarat Alex Penescu în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.

Alex Penescu a suferit peste 50 de operații după Colectiv

„Au fost peste 50 de operații doar de la externare. Pe cele din timpul spitalizării de la Floreasca și din timpul comei nu le-am pus la socoteală. A trebuit să le număr pentru dosarul medical și erau aproape 50 atunci. Au mai fost de atunci, iar cele din perioada spitalizării, mai ales din perioada comei, știu din povești că cel puțin o dată la câteva zile, dacă nu mai des, eram în sala de operații și, înmulțind afirmația asta cu aproape 5 săptămâni de comă, este un număr”, a continuat supraviețuitorul tragediei de la Colectiv.

Urmărește AICI Altceva cu Adrian Artene:

Urmărește CSID.ro pe Google News