Un medic canadian dezvăluie secretul imunității. Ce să consumi ca să NU te îmbolnăvești

  • Publicat:
Un medic canadian dezvăluie secretul imunității. Ce să consumi ca să NU te îmbolnăvești
Sursa foto: shutterstock

Toamna nu înseamnă doar plimbări în aer liber sub copacii arămii, ci și… începutul sezonului de răceli și viroze. Un medic canadian, Dr. Cecilia Ho, a dezvăluit care ar fi secretul imunității.

Medicul Ho spune că este necesar să introducem în dieta noastră legume și fructe, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Iată, potrivit acesteia, patru nutrienți care te pot scăpa de neplăcutele gripe și răceli.

Vitamina D

Pe parcursul verii ne petrecem cel mai mult timp în aer liber, la soare, crescând astfel aportul de vitamina D. Cu toate acestea, pe măsură ce zilele devin mai scurte și mai reci/ploioase, ieșim tot mai rar din casă.

Medicul Cecilia Ho spune că este esențial să ne facem timp pentru a ieși la aer, indiferent de vremea de afară pentru a absorbi cât mai multă vitamina D. De asemenea, aceasta recomandă și suplimentele naturale de vitamina D.

Vitamina C

Prezentă în multe alimente, vitamina C este un antioxidant puternic care stimulează sistemul imunitar. O găsim în citrice, în fructele de padure, în ardei, dar și în varză.

În doze consistente, vitamina C combate infecțiile, răcelile și tusea – probleme atât de comune în timpul sezonului rece.

Citește și: Ești mereu bolnăvicioasă? Corectează aceste 10 obiceiuri care îți scad imunitatea!

Probiotice

„Surse naturale de probiotice: cum ar fi varza murată, kombucha, chefirul și alte produse alimentare fermentate. De asemenea, este recomandat un supliment de probiotice pentru a menține imunitatea ridicată în timpul schimbării de anotimp”, scrie Dr. Cecilia Ho pe blogul său.

Turmeric

„Nu numai că turmericul stimulează imunitatea, dar poate reduce și inflamatia la nivelul articulațiilor. Turmericul poate condimenta atât alimentele, cât și băuturile. Încearcă puțin turmeric în cafeaua de dimineață”, explică medicul homeopat Dr. Cecilia Ho.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân