Pepenele verde scade colesterolul. Un cardiolog dezvăluie 5 alimente pe care le consumă ca să țină colesterolul scăzut și inima „sănătoasă”

  • Publicat:
Pepenele verde scade colesterolul. Un cardiolog dezvăluie 5 alimente pe care le consumă ca să țină colesterolul scăzut și inima „sănătoasă”

Un cardiolog care a tratat mii de pacienți spune că unul dintre cei mai îngrijorători factori pentru sănătatea inimii este colesterolul crescut, iar soluția nu vine întotdeauna de la o pastilă, care poate avea efecte secundare.

Alimentele pe care le consumăm joacă un rol important în menținerea unui nivel normal de colesterol, iar dieta ideală din acest punct de vedere nu presupune prea multe schimbări.

Câteva mici îmbunătățiri în dietă pot reduce nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge.

Iată care sunt alimentele pe care le consumă frecvent un cardiolog:

Fulgii de ovăz reduc absorbția colesterolului în sistemul digestiv

Fulgi de ovăz și tărâțe de ovăz – Fulgii de ovăz conțin multe fibre, inclusiv fibre solubile, care reduc absorbția colesterolului de către sistemul digestiv. De asemenea, fibrele ne ajută să evităm creșterile de insulină care pot mări nivelul colesterolului rău din sânge.

Migdalele pot reduce LDL

Migdale – Un studiu din 2018 a arătat că acestea pot reduce colesterolul LDL și pot menține un nivel optim de colesterol HDL (colesterolul bun).

Pe lângă migdale, alunele de pădure, nucile de macadamia, nucile și fisticul s-au dovedit bune în acest sens.

Semințele de chia reduc riscul de boli cardiovasculare

Semințele de chia –  Ele oferă acizi Omega-3 din plin. Creșterea consumului de grăsimi sănătoase cu un gram pe zi a fost asociat cu o scădere de 16% a riscului de boli cardiovasculare.

Chiar dacă Omega-3 are un efect relativ mic asupra LDL, acestea pot ajuta la creșterea HDL și la scăderea trigliceridelor.

Broccoli, o sursă de fibre solubile, pentru colesterol scăzut

Broccoli -Studiile au demonstrat o conexiune între consumul de legume și reducerea riscului de boli de inimă.

Broccoli este, în mod particular, o sursă de fibre solubile, care fac minuni pentru colesterolul crescut. Alte legume benefice în acest sens sunt: spanacul, varza de Bruxelles și varza normală.

Alimente care scad colesterolul LDL: Pepenele verde conține licopen

Pepenele verde – renunță la dulciuri și alege pepenele roșu, dacă vrei să scazi colesterolul. Acesta conține licopen, care are proprietatea de reduce colesterolul LDL și pe cel total.

De asemenea, fructe precum merele, strugurii, căpșunile, citricele și avocado sunt o variantă bună. Ele conțin pectină, o fibră solubilă care scade colesterolul LDL.

Sursa: CNCB

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”