Stresul poate produce febra? Răspunsul te-ar putea surprinde

Stresul este boala secolului. Află care este legătura dintre stres și febră și cum îți poate slăbi acesta sistemul imunitar.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Stresul poate produce febra? Răspunsul te-ar putea surprinde
Stresul poate produce febra? Răspunsul te-ar putea surprinde

Stresul poate produce multe schimbări în organism. Poți avea un somn întrerupt, te poți confrunta cu probleme digestive sau chiar îți poate da peste cap ciclul menstrual. Pentru că are numeroase efecte asupra sănătății, multe persoane se întreabă dacă stresul te face să nu te simți bine fizic și să te confrunți cu simptomele răcelii, printre care și febra. Cercetările făcute pentru a explica legătura dintre febră și stres i-au determinat pe cercetători să explice conexiunea dintre temperatura ridicată a corpului și stres și dacă factorii de stres minori sau majori pot produce febra.

Stresul poate produce febra?

În primul rând, trebuie să înțelegem ce este febra. Specialiștii spun că un adult se poate confrunta cu febră atunci când temperatura corpului este mai mare de 37.5°C. În timp ce febra este un semn că există o infecție sau alte boli, există cercetări care demonstrează o asociere între stres și temperatura corpului ridicată. Stresul poate produce anumite schimbări psihologice precum îmbujorarea sau înroșirea feței.

Stresul în sine nu poate produce febra în mod direct, dar poate produce anumite schimbări majore care indirect au ca rezultat febra. Stresul, prezent pentru o lungă perioadă de timp, poate slăbi sistemul imunitar. Astfel, un nivel scăzut de hormoni de stres prezenți în organism te pot proteja împotriva bolilor. Din acest motiv activitatea fizică te ajută să-ți crești imunitatea. Atunci când te antrenezi, hormonii de stres din organism sunt eliminați ușor și eficient.

Febra, simptom COVID-19

Având în vedere vremurile pe care le trăim, trebuie să știm exact să facem diferența între o simplă răceală, prezența stresului în acest caz și infectarea cu noul coronavirus. Așa cum bine știm, principalele simptome cu care virusul COVID-19 vine la pachet sunt febră, tuse seacă, durerile, congestia nazală, conjunctivita, cefaleea, durerile de gât, diareea, pierderea simțului gustului și a mirosului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”