Spirulina ar putea preveni furtuna de citokine care agravează starea bolnavilor de COVID

  • Publicat:
Spirulina ar putea preveni furtuna de citokine care agravează starea bolnavilor de COVID

Cercetătorii israelieni au descoperit că spirulina ar putea reduce riscul de apariție a formelor grave de COVID, datorită proprietăților sale antiinflamatoare care blochează furtuna de citokine.

Într-un studiu publicat în jurnalul Marine Biotechnology, care nu a fost încă revizuit de un comitet științific, savanții arată că extractul de spirulină ar putea împiedica evoluția spre forme grave de COVID.

În cadrul studiului, spirulina a avut o eficacitate de 70% în inhibarea citokinelor TNF-alfa, proteine care sunt secretate de sistemul imun în cazul infecțiilor.

Studiul a fost realizat în colaborare cu Institutul de Cercetare MATIS din Islanda.

Dacă poți controla sau stopa secreția excesivă a acestor citokine, formele grave de COVID pot fi prevenite, implicit și riscul de deces este mai mic, spune dr. Asaf Tzachor, autorul principal al cercetării.

Furtuna de citokine duce la sindromul de detresă respiratorie acută și insuficiență multiplă de organe, acestea fiind de fapt cauzele mortalității COVID.

Autorii studiului spun că spirulina este o substanță naturală care stopează inflamațiile în organism și nu are reacții adverse, spre deosebire de alte tratamente încercate până acum pentru COVID.

Dacă reușim să parcurgem cu brio și următoarele etape ale studiului, pe oameni, iar rezultatele se vor menține, am putea propune spirulina în protocolul de prevenție și tratament adjuvant pentru COVID, dar și pentru gripă, susțin autorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân