Cine are prioritate la vaccinare dintre cei aflați pe lista de așteptare

  • Publicat:
Cine are prioritate la vaccinare dintre cei aflați pe lista de așteptare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat vineri care sunt persoanele de pe listele de așteptare care au prioritate la vaccinare.

Reprezentanții CNCAV anunță că platforma de programare realizează notificarea persoanelor de pe listele de așteptare prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin strategia de vaccinare, dar și prin respectarea ordinii de înscriere.

Potrivit CNCAV, prioritatea persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea, potrivit Gândul:

  1. 75% – Populația cu grad ridicat de risc
  2. 25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale
  3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate

În ceea ce privește persoanele aflate în etapa a III-a a strategiei de vaccinare, instituția anunță că platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, astfel că nu se aplică nicio prioritizare suplimentară între subcategoriile IIIA, IIIB și IIIC.

Cine are prioritate la vaccinare. Anularea rezervării înseamnă pierderea priorității

CNCAV mai anunță că persoana care își anulează rezervarea pe lista de așteptare a unui centru și apoi se înscrie din nou pe listă, își pierde prioritatea și va ajunge la finalul listei.

„La înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării. O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

Este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei.

După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor”, se arată în comunicatul CNCAV.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”