Slăbeşte în cuplu: unde-s doi, silueta… descreşte

Iata un studiu cu care sunt întru totul de acord: oamenii care încep o dietă în cuplu - adică simultan cu partenerul de viaţă - au mai mult succes decât dacă ar porni pe drumul regimului singurei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Slăbeşte în cuplu: unde-s doi, silueta... descreşte

Citesc chiar acum un studiu cu care sunt întru totul de acord. Spune el că oamenii care încep o dietă în cuplu – adică simultan cu partenerul de viaţă – au mai mult succes decât dacă ar porni pe drumul regimului singurei. Cercetarea a fost publicată de foarte curând în publicaţia JAMA Internal Medicine.

Bine, eu nu aveam nevoie să văd scrise negru pe alb aceste lucruri scrise într-o revistă de renume ca să ştiu că sunt cât se poate de adevărate. Trebuie doar să mă uit la mine în curte. Pardon, la noi în curte.
Să fim serioşi, cui îi pică bine şi îi mai arde de dietă când ajunge acasă şi îşi găseşte jumătatea scufundată într-o găletuşă de îngheţată de vanilie? Sau când peste drum de farfuria regulamentară cu peşte şi broccoli zace un vulcan de cartofi prăjiţi împrejmuit de mititei.

Parteneri spre sănătate

Studiul de care vă spuneam mai sus face parte dintr-o cercetare mai amplă care a vrut să afle clar dacă are vreo importanţă faptul că un cuplu decide în acelaşi moment să slăbească, să nu mai fumeze, să facă sport etc. Şi cercetătorii au aflat că are o importanţă şi încă una mare.

De altfel, spun că este o cale sigură spre scăderea numărul de cazuri de obezitate şi de îmbolnăviri de cancer. Aşa că susţineţi-vă partenerul cu toate forţele atunci când face schimbări în stilul de viaţă şi trăiţi modificările cot la cot cu el. N-ar fi rău să vă adaptaţi şi voi, colegi de birou care ne sfidaţi cu lenea şi fast-food-urile voastre!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”