Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a decedat după ce a mâncat pește de Florii. Ce conținea macroul

Micuța a murit după ce a mâncat pește cu familia sa de Florii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a decedat după ce a mâncat pește de Florii. Ce conținea macroul

Tragedie imensă pentru o familie din Călărași! O fetiță de 4 ani a murit în ziua de Florii, iar bunica ei a decedat la scurt timp după ce a aflat că nepoata sa nu mai este în viață. Toată familia a consumat pește cumpărat de la un magazin local. Anchetatorii au ridicat probe de la casa bunicilor, dar și de la magazinul din sat, iar acum s-au aflat primele rezultate care au dus la decesul minorei. Ce conținea, de fapt, macroul pe care l-a consumat? 

Primele rezultate în cazul morții fetiței de 4 ani din Călărași

Micuța Gabriela s-a simțit foarte rău și a murit la nici 24 de ore de la Florii, în curtea bunicilor. Doctorii au făcut tot posibilul să o salveze pe cea mică, dar în zadar. Și bunica fetiței a fost dusă de urgență la spital, dar a suferit un infarct când a auzit că nepoata ei s-a stins din viață. Bunicul fetiței a fost internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este bună în prezent.

Bunicul Gabrielei a mărturisit autorităților că au consumat pește macrou, cumpărat de la magazinul din sat. Patru nepoți au mâncat peștele respectiv. Trei dintre ei au acuzat stări de vomă, dar Gabriela a pierdut lupta cu viața. Inspectorii DSV au făcut controale și au constatat că peștele congelat produs în Spania era vândut fără autorizație. În plus, condițiile de igienă erau precare. Patronul spațiului comercial s-a ales cu o amendă mare și cu magazinul închis pentru 30 de zile.

Ce conținea, de fapt, macroul congelat?

Înainte de Paște au apărut rezultatele analizelor în cazul copilei de 4 ani care a murit după ce a mâncat pește macrou. Se pare că peștele era contaminat cu o bacterie periculoasă, scrie DIGI24. De asemenea, și micii congelați aveau bacterii precum klebsiella sau salmonella, care pot produce boli grave dacă ajung în mâncare.

Citește și: Cum să gătești corect carnea? Mulți fac ACEASTĂ greșeală!

Medicii trag un semnal de alarmă

Medicul de la UPU Iași, Tudor Ciohodaru, a tras un semnal de alarmă și susține că aceste bacterii din alimente sunt extrem de periculoase pentru oameni, mai ales pentru copii.

”Cei mici sunt mult mai sensibili, apropo de ceea ce se întâmplă în momentul în care ingerăm astfel de bacterii, iar grețurile, vărsăturile, durerile abdominale, deshidratarea, toxinele care pot apărea, complicațiile renale sunt prin tabloul clinic extrem de severe și mulți dintre acești copii au nevoie chiar de Terapie Intensivă în contextul în care încărcătura microbiană este mare. 

Dacă aceste lucruri nu sunt evaluate, adică acest standard european de calitate mă așteptam să fie valabil și în România secolului 21. Cine poate compensa prin viața unui om pierdută prin faptul că nu s-au respectat niște norme elementare de siguranță în ceea ce privește alimentele”, a declarat medicul pentru România TV.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan