Povestea femeii care a rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește. „Avea degetele și picioarele negre”

O femeie din San Jose a rămas fără mâini și picioare după ce s-a infectat cu o bacterie de la un pește care nu era gătit cum trebuie.
  • Publicat:
Povestea femeii care a rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește. „Avea degetele și picioarele negre”
Foto: shutterstock

O femeie din San Jose a trecut printr-o experiență teribilă! După ce s-a infectat cu o bacterie de la un pește care nu era gătit cum trebuie, medicii i-au amputat mâinile și picioarele.

După ce a gătit și mâncat pește tilapia de la un magazin local, Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, s-a simțit instant rău. Femeia a fost diagnosticată cu Vibrio vulnificus, o bacterie „mâncătoare de piele”, se arată pe un site de strângeri de fonduri deschis de prietena ei, Anna Messina.

„Aproape că și-a pierdut viața. Medicii au pus-o în comă indusă. Avea degetele și picioarele negre, la fel și buza inferioară. Avea sepsis complet și insuficiență renală”, a menționat Anna.

Tânăra, care este și mamă, a stat o lună în spital înainte ca „cele patru membre să îi fie amputate pentru a-i salva viața”.

Vibrio vulnificus este o bacterie care se hrănește cu pielea și poate produce Fasceita necrozantă, scrie Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), fiind o infecție severă în care pielea și țesuturile din jurul unei răni deschise mor.

Această infecție apare în general atunci când se consumă pește sau fructe de mare negătite corespunzător, iar CDC menționează că orice rană deschisă sau chiar un tatuaj sau piercing recent, intrate în contact cu bacteria poate duce la infecție.

„1 din 5 persoane cu această infecție ajung la deces în 1-2 zile de la instalarea bolii”, scrie CDC.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân