Porumbul conţine gluten?

Porumbul are gluten? Probabil multe persoane îşi pun această întrebare, mai ales că porumbul este o cereală. Află răspunsul!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Porumbul conţine gluten?

Multă lume se fereşte în prezent de glutenul din alimente, mai ales din cauza efectelor neplăcute pe care le poate avea, precum balonarea, constipaţia sau tulburările digestive în general. Din acest motiv, este bine să ştii care sunt alimentele mai puţin cunoscute ce pot conţine gluten.

Dar, oare, porumbul, are gluten? Probabil multe persoane îşi pun această întrebare, mai ales că porumbul este o cereală. Răspunsul: nu, nu conţine gluten, deci poate fi consumat fără probleme de cei care au intoleranţă la această proteină.

Cu toate acestea, este bine să ţii cont că porumbul este sănătos atât timp cât este preparat corespunzător şi consumat cu măsură. De exemplu, floricele de porumb sunt gustări excelente, sănătoase şi care ţin de foame, cu condiţia să nu adaugi mult unt, ulei, sare sau arome, potrivit healthyeating.com.

O pungă medie de floricele de porumb, cum sunt cele din cinematografe, conţine nu mai puţin de 720 de calorii, 1.860 mg de sare şi 48 de grame de grăsimi. Aşadar, nu le consuma în exces dacă vrei să îţi menţii silueta!

Boabele de porumb au în compoziţie un antioxidant numit acid ferulic (substanţă care joacă un rol important în protejarea organismului de acţiunea radicalilor liberi), care se găseşte şi în ovăz, orez, fasole sau alte cereale, dar porumbul este o sursă mult mai concentrată. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”