Porumbul conţine gluten?

Porumbul are gluten? Probabil multe persoane îşi pun această întrebare, mai ales că porumbul este o cereală. Află răspunsul!
03.05.2017
Porumbul conţine gluten?

Multă lume se fereşte în prezent de glutenul din alimente, mai ales din cauza efectelor neplăcute pe care le poate avea, precum balonarea, constipaţia sau tulburările digestive în general. Din acest motiv, este bine să ştii care sunt alimentele mai puţin cunoscute ce pot conţine gluten.

Dar, oare, porumbul, are gluten? Probabil multe persoane îşi pun această întrebare, mai ales că porumbul este o cereală. Răspunsul: nu, nu conţine gluten, deci poate fi consumat fără probleme de cei care au intoleranţă la această proteină.

Cu toate acestea, este bine să ţii cont că porumbul este sănătos atât timp cât este preparat corespunzător şi consumat cu măsură. De exemplu, floricele de porumb sunt gustări excelente, sănătoase şi care ţin de foame, cu condiţia să nu adaugi mult unt, ulei, sare sau arome, potrivit healthyeating.com.

O pungă medie de floricele de porumb, cum sunt cele din cinematografe, conţine nu mai puţin de 720 de calorii, 1.860 mg de sare şi 48 de grame de grăsimi. Aşadar, nu le consuma în exces dacă vrei să îţi menţii silueta!

Boabele de porumb au în compoziţie un antioxidant numit acid ferulic (substanţă care joacă un rol important în protejarea organismului de acţiunea radicalilor liberi), care se găseşte şi în ovăz, orez, fasole sau alte cereale, dar porumbul este o sursă mult mai concentrată. 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras