Persoanele infectate cu tulpina Omicron au până la 70% mai puține riscuri de spitalizare

  • Publicat:
  • Actualizat:
Persoanele infectate cu tulpina Omicron au până la 70% mai puține riscuri de spitalizare
Foto: Shutterstock

Persoanele care intră în contact cu tulpina Omicron au cu 50-70% mai puţine riscuri de a ajunge la spital, față de tulpinile anterioare, scrie BBC, citând un studiu al Agenţiei de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie. Cu toate acestea, un virus mai blând ar putea încă pune presiune asupra spitalelor, deoarece se răspândeşte atât de repede.

Secretarul agenţiei a spus că este „prea devreme” pentru a stabili cu exactitate „următorii paşi”. Studiul arată că eficienţa vaccinului împotriva Omicron începe să scadă la 10 săptămâni după prima doză de rapel. Cu toate acestea, protecţia împotriva formelor severe de boală continuă să fie solidă, scrie Gândul.

„Datele clinice privind severitatea redusă se potrivesc cu datele de laborator care sugerează că Omicron şi-a schimbat preferinţa. Subliniez că vaccinarea rămâne vitală pentru a proteja organismul împotriva formelor severe de boală şi, de asemenea, pentru a proteja împotriva variantelor viitoare”, a declarat Profesorul Ravi Gupta, de la Universitatea Cambridge.

Raportul este bazat pe date adunate din Africa de Sud, Danemarca, Anglia şi Scoţia, care au indicat o severitate redusă a tulpinii Omicron.

Majoritatea care s-au îmbolnăvit au sub 40 de ani

Până acum, 132 de persoane au necesitat internarea în spital, dintre care 14 au murit din cauza noii tulpini, în Marea Britanie.

Marea Britanie a stabilit un nou record zilnic de infectări, având 119.789 de cazuri confirmate.

Există, de asemenea, o incertitudine cu privire la ceea ce se va întâmpla atunci când Omicron va ajunge la grupuri de vârstă mai înaintate, deoarece majoritatea celor care s-au îmbolnăvit până acum au sub 40 de ani. Guvernul a anunţat că nu va introduce noi restricţii în Anglia înainte de Crăciun. Însă, dacă numărul cazurilor va creşte alarmant, adoptarea de noi restricţii va fi necesară.

Pe teritoriul României, până în prezent, au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân