Persoanele cu această afecțiune a pielii trăiesc mai mult, potrivit unui studiu

  • Publicat:
Persoanele cu această afecțiune a pielii trăiesc mai mult, potrivit unui studiu
Sursa foto: shutterstock

Acneea este o afecțiune ce ne poate afecta serios încrederea de sine. Cu toții ne dorim o dorim o piele impecabilă, un ten curat și lipsit de imperfecțiuni. Specialiștii însă, vin astăzi cu vești bune și o nouă teorie: persoanele care suferă de acnee sunt înzestrate cu o protecție genetică inerentă care încetinește îmbătrânirea pielii și le crește durata generală de viață.

Persoanele cu acnee trăiesc mai mult (STUDIU)

Oamenii de știință de la King’s College din Londra arată că, potrivit cercetărilor, persoanele cu acnee au ‘capace’ de protecție semnificativ mai lungi la sfârșitul cromozomilor. Aceste ‘capace’ cunoscute sub numele de telomeri, reprezintă învelișul protector din jurul ADN-ului nostru.

În timp, telomerii se uzează și pot declanșa ceea ce oamenii de știință numesc ‘moartea celulelor’, o deteriorare rapidă a celulelor corpului nostru.

„Telomerii mai lungi sunt probabil un factor care explică protecția împotriva îmbătrânirii premature a pielii la persoanele care au suferit anterior de acnee”, explică Veronique Bataille, autorul studiului.

Studiul a fost publicat în Journal of Investigative Dermatology.

Citește și: Ce tulburări hormonale pot declanșa acneea și care sunt cele mai eficiente tratamente disponibile (P)

Talomerii mai lungi aduc beneficii asupra longevității

Pielea celor care suferă de acnee pare să îmbătrânească mai lent decât a celor care nu au avut niciodată acnee în timpul vieții.

Așadar, dacă te-ai confruntat în liceu cu acnee, acum ar trebui să fii fericită. Este un avantaj genetic demonstrat.

Citește și: Acidul pantotenic, ingredientul cu care poți preveni acneea

Surse: Insider, Vice, The Telegraph

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân