Pericolul la care te expui dacă îți conturezi ochii cu creionul dermatograf

  • Publicat:
Pericolul la care te expui dacă îți conturezi ochii cu creionul dermatograf
Sursa foto: Shutterstock

Creionul dermatograf nu trebuie niciodată folosit în interiorul ochilor, mai exact pe interiorul liniei genelor. În caz contrar, riști să dezvolți infecții sau să te confrunți cu sindromul ochiului uscat, avertizează medicii.

Dr. Brittani Carver a postat recent pe rețeaua TikTok un videoclip care s-a viralizat în mediul online, peste 13 milioane de oameni urmărindu-l.

În această filmare, medicul arată care sunt pericolele dacă folosești creionul dermatograf pe interiorul liniei genelor.

Dr. Carver folosește un instrument special pentru „desfundarea” glandelor care secretă sebum de la nivelul ochilor.

@bettervisionWhy not to wear eyeliner on your waterline. ##eyeliner ##eyehealth ##dryeye ##eyes ##meexplaining ##optometrist ##MGD ##PepsiApplePieChallenge♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Ea explică faptul că pacienta din filmare folosea creionul dermatograf din adolescență în acest mod greșit.

Uleiurile secretate de glandele respective s-au transformat într-o pastă din cauza folosirii creionului dermatograf în interiorul ochilor. În timp, aceste glande meibomiene se înfundă și nu mai sunt produse lacrimile și uleiurile naturale care asigură curățarea suprafeței ochiului, explică specialistul.

Fără aceste „ingrediente”, ochii se usucă excesiv, vederea este afectată și apare disconfortul ocular sau iritația.

Vedem zilnic paciente care vin la cabinet cu astfel de probleme și constatăm că principala cauză este folosirea creionului dermatograf în mod greșit, timp de mulți ani.

Așadar, creionul dermatograf trebuie ținut departe de linia interioară a genelor pentru a preveni apariția unor probleme oculare.

@bettervisionWhy should not put eyeliner on the waterline. ##makeup ##makeuphacks ##eyedoctor ##eyeheath ##eyeliner ##beauty #♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ...
citește mai mult
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament