Sindromul ochiului uscat

  • Consultant de specialitate: Mihaela Simion
  • Profesia: Medic primar oftalmolog
Sindromul ochiului uscat

Descriere

Sindromul ochiului uscat (sindromul sica) apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificari insuficiente a ochiului.

Cauze pentru sindromul de ochi uscat

Cauzele sindromului de ochi uscat pot fi atmosfera uscata, vant, praf, utilizarea de lentile de contact, utilizarea excesiva a calculatorului, chirurgie refractiva ( metodele mai ivechi PRK sau LASIK ) afectiuni ale pleoapelor, ca parte a procesului de imbatranire, secundar utilizarii unor medicamente (antialergice, antidepresive, anticonceptionale, multivitamine) sau secundar unor afectiuni generale autoimune (lupusul, Sindrom Sjogren), afectiuni tiroidiene, tratamente hormonale.

Sindromul de ochi uscat – simptome

Simptomele pentru sindromul de ochi uscat sunt iritatie permanenta a portiunii anterioare a ochiului care determina o inflamatie manifestata prin prurit, senzatie permanenta de uscaciune.

Sindromul de ochi uscat: diagnostic

Diagnosticarea se face de catre medicul oftalmolog biomicroscopic si cu ajutorul testului Schirmer. Trebuie o colaborare interdisciplinara (endocrinologie, reumatologie).

Sindromul de ochi uscat: tratament

Administrarea unor suplimente de lacrimi artificiale , pluguri pentru a obstrua punctele lacrimale, administrarea unor medicamente speciale.

Cel mai important este stabilirea cauzelor (daca este cauzat de o afectiune generala sau doar local).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica