Pericolul cosmeticelor contrafacute

Cosmeticele contrafacute duc la aparitia iritatiilor si alergiilor, avertizeaza dermatologii.
  • Publicat:
Pericolul cosmeticelor contrafacute
Pericolul cosmeticelor contrafacute

Cosmeticele contrafacute duc la aparitia iritatiilor si alergiilor, avertizeaza dermatologii. „Toate produsele destinate ingrijirii pielii care nu contin precizarea > sunt foarte periculoase. In laboratoare se verifica reactia pe care o are pielea umana in contact cu substantele pe care produsele de intretinere le contin.

Pielea contine un invelis protector din grasimi, care o protejeaza de microbi, bacterii, virusuri si ciuperci. Cremele netestate dermatologic pot duce la aparitia unor iritatii si alergii pentru ca acopera porii si nu permit eliminarea toxinelor din corp. Porii fiind acoperiti, aceste substante toxice se acumuleaza sub stratul dermei.

Dupa o anumita perioada, toxinele rup stratul protector si astfel apar anumite striatii, care duc la aparitia iritatiilor”, spune dr. dermatolog Dorin Mihalache. Substantele care se gasesc in astfel de produse sunt cele care duc la aparitia reactiilor adverse, precizeaza specialistii. „Cremele de corp, fata sau produsele de infrumusetare contin conservanti si coloranti care ataca pielea”, afirma prof. dr. dermatolog Anca Zbranca.

Medicii dermatologi atrag atentia ca reactiile alergice apar dupa a doua sau a treia folosire a unor astfel de produse, când organismul nu mai poate produce anticorpi.

Urmareste filmul saptamanii recomandat de CSID: James Bond: Quantum of Solace
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”