Pericolele dietelor de tip yo-yo

Ani în şir de diete de tip yo-yo (slăbiţi, vă îngrăşaţi, slpbiţi iarăşi şi tot aşa) pot să aibă un efect devastator asupra corpului vostru. Actriţa Britt Ekland, o fostă bond Girl 007, considerată o frumuseţe a anilor 70, a descoperit asta pe propria ei piele.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pericolele dietelor de tip yo-yo

Ani în şir de diete de tip yo-yo (slăbiţi, vă îngrăşaţi, slpbiţi iarăşi şi tot aşa) pot să aibă un efect devastator asupra corpului vostru.

Actriţa Britt Ekland, o fostă bond Girl 007, considerată o frumuseţe a anilor 70, a descoperit asta pe propria ei piele.

Acum zece ani a fost diagnosticată cu osteoporoză, boala oaselor fragile, care le face mult mai vulnerabile la fracturi.

Recent, actriţa a declarat pentru cotidianul Daily Mirror: „Sunt actriţă şi o parte din meseria mea înseamnă să nu mă îngraş, aşa că, la fel ca majoritatea celebrităţilor, aproape toată viaţa am urmat o dietă.

Când am de lucru, mă pun pe regim, iar când am terminat, pun la loc câteva kilograme, iar câteva luni mai târziu, trebuie să slăbesc din nou rapid – o dietă de tip yo-yo, sus-jos. 

Rezultatul e că m-am lipsit de vitamine şi nutrienţi esenţiali, ceea ce, fără îndoială, a dus şi la osteoporoză.”

Acum Britt, care arată la fel de tânără ca întotdeauna, trebuie să ia medicamente împotriva osteoporozei, care să ajute ca oasele să îşi recapete tăria. Spune că experienţa ei ar trebui să servească drept învăţătură de minte altora care vor să ţină diete.

Stânga –  Britt Ekland anul 1974 / Dreapta – Britt Ekland prezent

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”