Părinții unei fete de 15 ani aflată în moarte cerebrală au decis să-i doneze organele. Trei copii au primit o nouă șansă la viață

  • Publicat:
Părinții unei fete de 15 ani aflată în moarte cerebrală au decis să-i doneze organele. Trei copii au primit o nouă șansă la viață
Sursa foto: Facebook @Agenția Națională de Transplant

Viața unei tinere de doar 15 ani din orașul Ardud (Satu Mare) a fost curmată brusc de un accident de mașină. După o săptămână de agonie la Spitalul din Cluj, Tatiana, eleva care a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni din fața liceului din Ardud, a pierdut lupta cu viața.

Medicii au făcut tot posibilul să o salveze, însă organismul ei a cedat și a intrat în moarte cerebrală. Sfâșiați de durere, părinții tinerei au luat decizia ca organele fetei lor să salveze alți copii care au nevoie de o nouă șansă la viață.

Cu multă durere în suflet, anunțăm decesul Tatianei, care în ciuda încurajărilor medicilor de la Cluj, care au dat speranțe familiei, a trecut într-o viață mai bună, fără durere și suferință.

Mulțumim tuturor celor care au ales să fie alături de ea și de familia ei, fie moral sau financiar. Dumnezeu să o ierte și să o ia în dreapta Sa, era un copil prea bun pentru o lume atât de rea, este mesajul transmis de membrii familiei.

Există viață după moarte…

Potrivit reprezentanților Agenției Naționale de Transplant, decizia părinților de a dona organele Tatianei a salvat viața altor 3 copii.

Astfel, ficatul Tatianei a ajuns la o fetiță de 14 ani, iar un copil de 8 ani și o altă fată de 14 ani au avut parte de un transplant renal.

Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă și de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară  cu durerea pierderii unui copil.

Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire.

Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme. (…)

Viața merge mai departe pentru 3 copii care au primit organele Tatianei

Drama familiei s-a transformat însă în speranță pentru trei copii care au primit ficatul și rinichii fetei, oferindu-le astfel o nouă șansă la viață.

Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul  echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota.

Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca.

Cei doi copii făceau dializă și erau pe lista de așteptare de aproape doi ani.

(…) Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe,  pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut  poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Baloane albe înălțate spre cer în semn de rămas-bun…

Tatiana a fost condusă pe ultimul drum, sâmbătă, de familie și colegi de liceu, în Ardud, orașul natal al adolescentei. Banca unde învăța tânăra a devenit un loc de reculegere, plin de flori, lumânări aprinse și fotografii cu îngerul care a salvat alte 3 vieți. În semn de rămas-bun, colegii ei de liceu au înălțat spre cer baloane albe.

Dumnezeu să te odihnească în pace. Mereu vei rămâne în sufletele noastre, te iubim mult. Ai lăsat un gol imens în inimile noastre, este mesajul apropiaților.

Tatiana, tânăra care mereu a fost săritoare în a-i ajuta pe ceilalți, a reușit până în ultimul moment să fie înger pentru alții.
Drum lin printre îngeri, suflet curat, spune un alt mesaj.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”