Numărul zilnic de pași pentru o viață mai lungă, potrivit celui mai recent STUDIU. Și nu, nu sunt 10.000 de pași

  • Publicat:
Numărul zilnic de pași pentru o viață mai lungă, potrivit celui mai recent STUDIU. Și nu, nu sunt 10.000 de pași

Numărul de pași pe care ar trebui să îi parcurgă o persoană în fiecare zi pentru a observa beneficii pentru sănătate este mai mic decât se credea, potrivit celei mai ample analize efectuate până în prezent.

A fost stabilit cât trebuie să mergi zilnic pe jos ca să ai o viață mai lungă

Potrivit celui mai recent studiu realizat de o echipă de cercetători din Massachusetts, numărul optim de pași pentru promovarea longevității ar putea fi mai aproape de 6.000, în funcție de vârstă.

„Efectuarea a peste 10.000 de pași pe zi nu a fost asociată cu o reducere suplimentară a riscului de mortalitate”, explică cercetătorii în studiul lor.

Astfel, cu cât mergem mai mult pe jos, cu atât scade riscul de deces, chiar și dacă efectuăm mai puțin de 5.000 de pași.

Cercetarea mai sus descrisă relevă că persoanele care au făcut cel puțin 3.967 de pași în fiecare zi au prezentat o șansă mai mică de deces din toate cauzele.

Mai mult, un număr zilnic de pași de doar 2.337 de pași a afișat totuși o legătură cu o probabilitate mai mică de a ceda în fața bolilor de inimă.

Interesant este că cercetătorii nu au determinat încă o limită superioară. Chiar și persoanele care făceau 20.000 de pași zilnic au continuat să obțină beneficii semnificative pentru sănătate.

„Numărarea pașilor zilnici este o metodă simplă, ușor de monitorizat. Prin urmare, efectuarea mai multor pași pe zi poate fi o modalitate bună de a promova sănătatea. 6.000 de pași pe zi ar putea fi un obiectiv excelent pentru mulți indivizi care în prezent nu realizează această număr”, relatează Amanda Paluch, autoare a studiului și medic epidemiolog.

CONCLUZIE

Principala concluzie din cercetare este semnificația mișcării, subliniind că chiar și o creștere modestă a activității este benefică, în special pentru cei care duc un stil de viață sedentar.

Deși mersul pe jos are meritele sale, studiul nu neagă beneficiile potențiale ale altor forme de exerciții, cum ar fi activitatea intensă și antrenamentul de forță, arată Science Alert.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân