De ce 10.000 de pași pe zi sunt excelenți pentru sănătatea pe termen lung

Mersul pe jos este benefic pentru sănătate, dar cum stau lucrurile cu cei 10.000 de pași recomandați de specialiști? Sunt greu de făcut? Merită efortul?
  • Publicat:
De ce 10.000 de pași pe zi sunt excelenți pentru sănătatea pe termen lung

Perioada în care mergeai pur și simplu la sală timp de 30 de minute și considerai că ai făcut suficientă mișcare pentru ziua respectivă s-a dus demult. Acum, mulți experți în sănătate recomandă să îți propui să faci 10.000 de pași pe zi, un număr care pare foarte descurajant la început, dar care se poate atinge surprinzător de ușor.

Aceasta formă de mișcare nu doar ajută la atingerea obiectivelor de fitness pe termen scurt, cum ar fi pierderea în greutate, ci are și beneficii de sănătate pe termen lung. 

În acest articol, vedem de ce mersul pe jos este atât de benefic pentru sănătatea pe termen lung. Iată mai multe moduri în care doar câțiva pași în plus în fiecare zi pot îmbunătăți starea generală de bine și te pot ajuta să rămâi sănătos până la bătrânețe.

De ce este atingerea a 10.000 de pași pe zi atât de benefică? 

Știai că doar câțiva pași în plus în fiecare zi pot avea un impact pozitiv imens asupra sănătății pe termen lung? Așa cum am menționat mai sus, experții în sănătate recomandă acum să atingi 10.000 de pași pe zi ca obiectiv optim pentru menținerea sănătății și formei fizice. Mersul pe jos nu doar că te poate ajuta să arătați bine acum, ci îți și aduce beneficii de sănătate pe termen lung. 

Așadar, pe măsură ce îți îndeplinești obiectivul în fiecare zi, cu ceasul inteligent elegant la încheietura mâinii, echipat cu o curea nouă și stilată, o faci știind că scopul nu este doar vanitatea, ci îi oferi corpului tău cea mai bună șansă în ceea ce privește starea generală de bine pe termen lung.

10.000 de pași pe zi te ajută să îți menții o greutate sănătoasă 

În primul rând, atingerea obiectivului de 10.000 de pași poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce mergi mai mult, corpul tău arde calorii la o rată mai mare. Menținerea unei greutăți sănătoase în raport cu înălțimea ta este importantă în ceea ce privește sănătatea pe termen lung, deoarece multe afecțiuni grave precum bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale sunt legate de supraponderabilitate.

10.000 de pași pe zi contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare

Mersul regulat poate, de asemenea, să întărească inima și plămânii, rezultând o sănătate cardiovasculară îmbunătățită. Studiile au arătat că și doar 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral, atac de cord, hipertensiune arterială și alte boli grave. Atunci când mergi, corpul tău lucrează mai mult, determinând creșterea ușoară a ritmului cardiac și oferind plămânilor antrenament. Acest lucru, la rândul său, ajută la consolidarea rezistenței sistemului cardiovascular.

Acestea sunt doar câteva dintre multele modalități prin care atingerea a 10.000 de pași pe zi poate ajuta sănătatea pe termen lung. Așadar, încearcă întotdeauna să atingi acest obiectiv în fiecare zi – merită efortul, iar corpul îți va mulțumi ani mulți de acum înainte.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân