Nu renunţaţi cu totul la sare dacă sunteţi sănătoşi

“Excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii!” este mesajul cu care suntem zilnic bombardaţi de media. Să ne concentrăm însă asupra sării şi să spunem că mulţi dintre noi au eliminat-o în mare parte (dacă nu chiar complet!) din alimentaţie de tema bolilor cardiovasculare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nu renunţaţi cu totul la sare dacă sunteţi sănătoşi
Nu renunţaţi cu totul la sare dacă nu urmaţi vreun tratament

„Excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii!” este mesajul cu care suntem zilnic bombardaţi de media. Să ne concentrăm însă asupra sării şi să spunem că mulţi dintre noi au eliminat-o în mare parte (dacă nu chiar complet!) din alimentaţie de tema bolilor cardiovasculare.

Ei bine, tocmai pentru aceia dintre ei avem veşti proaste: şi o extremă, şi cealaltă ne afectează sănătatea în aceeaşi măsură. Potrivit avertismentelor lansate de specialiştii canadieni, sistemul cardiovascular are de suferit nu doar atunci când cantitatea de sodiu din urină este prea mare, ci şi atunci când este mult prea scăzută.

Insuficienţa cardiacă congestivă poate să apară, potrivit acestora, şi la persoanele care au eliminat aproape complet sarea din alimentaţie, crezând în mod eronat că-şi fac un bine. Care este cantitatea de sare ideală? Experţii nu au reuşit să se pună de acord decât asupra unui singur lucru şi anume că idealul depinde de fiecare persoană. Reţineţi: cei care transpiră mult au voie să consume mai multă sare pentru că nu o reţin în organism.

Vezi şi v: Luati antiinflamatoare pe baza de cortizon? Atunci evitati nu doar sarea, ci si ZAHARUL pe parcursul tratamentului!

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”