Nu contează frecvenţa cu care mergem la sală ci…durata

Potrivit specialiştilor, avem nevoie de 2 ore şi jumătate de exerciţii pe săptămână, indiferent că le facem pe toate într-o singură zi sau le programăm pe mai multe zile. Însă, această veste este una extraordinară pentru persoanele foarte ocupate în timpul săptămânii, care nu au timp de mers la sală şi preferă să lase pe weekend porţia de mişcare.
  • Publicat:
Nu contează frecvenţa cu care mergem la sală ci...durata

Potrivit specialiştilor, avem nevoie de 2 ore şi jumătate de exerciţii pe săptămână, indiferent că le facem pe toate într-o singură zi sau le programăm pe mai multe zile.
Însă, această veste este una extraordinară pentru persoanele foarte ocupate în timpul săptămânii, care nu au timp de mers la sală şi preferă să lase pe weekend porţia de mişcare.

Testele realizate pe voluntari au arătat că mişcarea are aceleaşi efecte benefice asupra sănătăţii, singura condiţie fiind ca durata exerciţiilor să fie de minimum 150 de minute.

Numeroase studii confirmă efectul pozitiv al exerciţiilor fizice, printre acestea numărându-se nivelul normal al tensiunii arteriale, reducerea riscului de diabet, boli cardiace şi accident vascular cerebral.

Sursa: dailymail.co.uk

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân