Şoferii care ascultă muzică la volan sunt mai atenţi în trafic

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când şoferii ascultă muzică nu li se distrage la fel de uşor atenţia, ba din contră, conduc mult mai prudent şi sunt foarte atenţi la ceilalţi participanţi din trafic.
27.06.2013
Şoferii care ascultă muzică la volan sunt mai atenţi în trafic

Cu toţii suntem avertizaţi că dacă vorbim la telefon, trimitem sms-uri sau ne retuşăm machiajul în timp ce stăm la volan suntem mai puţin atenţi la ceea ce se întâmplă în trafic, punându-ne în pericol nu doar maşina, dar şi propria viaţă.

În schimb, oamenii de ştiinţă olandezi au descoperit  că atunci când şoferii ascultă muzică nu li se distrage la fel de uşor atenţia, ba din contră, conduc mult mai prudent şi sunt foarte atenţi la ceilalţi participanţi din trafic.

Desigur, condiţia de bază este aceea ca muzica să nu fie dată la volum maxim încât să nu se mai audă nici un claxon.

Autorul studiului, psihologul Linda Steg, consideră că “vinovaţii” principali pentru neatenţia la volan sunt drumurile lungi şi plictisitoare, iar muzica, prin efectul său de stimulare auditivă ajută la îmbunătăţirea capacităţii de concentrare şi menţine creierul în alertă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: