Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns in Romania. Ce spun specialistii?

Inevitabilul s-a intamplat! Norul radioactiv provenind de la centrala nucleara japoneza Fukushima a ajuns in Romania, particulele aflandu-se in prezent la 2500 metri altitudine, dupa cum sustin specialistii de la "Institutului German de Cercetari pentru Mediu”.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns in Romania. Ce spun specialistii?
Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns in Romania. Ce spun specialistii?

Inevitabilul s-a intamplat! Norul radioactiv provenind de la centrala nucleara japoneza Fukushima a ajuns in Romania, particulele aflandu-se in prezent la 2500 metri altitudine, dupa cum sustin specialistii de la „Institutului German de Cercetari pentru Mediu”.

Expertii afirma ca in cazul in care va ploua, substantele radioactive vor ajunge in sol si in apa. Dezastrul ar putea fi asemanat cu evenimentul de la Cernobil, insa, din fericire, monitorizarile de pana acum nu ne dau motive de ingrijorare. In cazul solului specialistii preleveaza zilnic probe. Acestea ajung in laboratoare, unde sunt uscate la o temperatura de 100 de grade Celsius. Imediat solul este dozat iar apoi analizat.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Curatenia de primavara
Curatenia de primavara
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”