„Laptele albinelor”, superalimentul care face minuni pentru imunitate în sezonul rece

  • Publicat:
  • Actualizat:
„Laptele albinelor”, superalimentul care face minuni pentru imunitate în sezonul rece

Lăptişorul de matcă sau „laptele albinelor” este o substanţă groasă, lăptoasă, secretată de glandele faringeale ale unui grup special de albine lucrătoare, între a 6-a şi a 12-a zi de viaţă.

Când mierea şi polenul se combină şi sunt prelucrate de albinele-doică, lăptişorul de matcă se produce în mod natural. Această substanţă conţine toate vitaminele din complexul B, plus o mare cantitate de acid pantotenic (vitamina B5) şi vitamina B6 (piridoxina) şi este singura sursă naturală de acetilcolină pură.

Lăptişorul de matcă conţine minerale, enzime, hormoni, 18 aminoacizi, componente antibacteriene şi antibiotice, vitaminele A, C, D şi E.

Acesta este extrem de eficient în prevenirea şi tratarea simptomelor astmului bronşic, afecţiunilor hepatice, pancreatite, insomnii, ulcer gastric, boli de rinichi, dar mai ales în întărirea sistemului imunitar.

Lăptişorul de matcă în combinaţie cu miere este un excelent protector al imunităţii, iar acest duo este ideal pentru ca efectele benefice să fie păstrate un timp îndelungat. De fapt, această combinaţie este recomandată deoarece lăptişorul de matcă se degradează repede. Acesta se păstrează la frigider şi, când îl cumpăraţi, trebuie să fie bine sigilat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan