Ingredientul periculos pentru ficat. Toți românii îl consumă!

Cercetările arată că în urma consumului de zahăr adăugat, chiar și cu moderație, se dublează producția de grăsime din ficat.
  • Publicat:
Ingredientul periculos pentru ficat. Toți românii îl consumă!
Foto: shutterstock

Organismul nostru reacționează la ceea ce mâncăm, mai ales dacă este vorba de alimente nesănătoase precum chips-uri, înghețată sau produse de tip fast-food. Oricât de delicioase ar fi, acestea au un impact negativ asupra sănătății, în special asupra ficatului, care este predispus bolilor de ficat, de cele mai multe ori cauzate de dietă.

Cercetările arată că în urma consumului de zahăr adăugat, chiar și cu moderație, se dublează producția de grăsime din ficat, ceea ce poate duce la dezvoltarea ficatului gras și a diabetuluid e tip 2. Mai mult, ingerarea cantităților moderate de zahăr adăugat produce schimbări metabolice.

Un studiu raportat în Journal of Hepatology concluzionează că fructoza în formă lichidă impactează metabolismul ficatului.

Cercetătorii au recrutat 94 de bărbați sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, toți cu un indice de masă corporală sub 24 kg/m2, adică o greutate moderată. Cercetătorii au selectat participanții sub o anumită greutate astfel încât să nu existe suspiciunea că ar avea deja un ficat gras.

Asociația Americană a Inimii avertizează publicul să nu consume mai mult de 6% zahăr adăugat din caloriile consumate zilnic. Femeile ar trebui să consume 25 de grame de zahăr adăugat, în timp ce bărbații ar trebui să consume nu mai mult de 36 de grame. Trebuie luat în calcul faptul că multe alimente procesate conțin zahăr adăugat și ne pot păcăli cu ușurință. În această categorie intră produsele special create pentru micul dejun, precum cerealele sau brânza, până la preparatele pe care trebuie doar să le încălzim la cuptorul cu microunde și băuturile la doză sau sticlă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being