Gâtul inflamat în COVID-19 se simte diferit față alte infecții. Cum îl recunoști

  • Publicat:
Gâtul inflamat în COVID-19 se simte diferit față alte infecții. Cum îl recunoști
Gâtul inflamat în COVID-19/ Foto; Shutterstock

Gâtul inflamat este un simptom comun COVID-19, însă poate fi vorba și de alte afecțiuni, precum răceală, alergii sau gripă. Un medic infecționist spune că durerea de gât în cazul infecției cu coronavirus este puțin diferită de cea clasică. Dacă te confrunți însă cu această senzație neplăcută, cel mai bine este să faci un test COVID-19. 

Aproximativ 80% din cazurile de gât inflamat apar din cauza infecțiilor virale, cum este influenza, rinovirusul și coronavirus.

Gâtul inflamat, în caz de COVID-19. Medic: Se simte diferit

Atunci când este vorba de COVID-19, poate să apară durerea în gât, însă se va simți puțin diferit. În cazul infecției cu coronavirus, pacientul va avea mai puțin senzația de gât inflamat și va simți mai degrabă că îl gâdilă gâtul, spune dr. Cassandra Pierre, un medic infecționist de la Boston Medical Center, potrivit Insider.

Aproape jumătate dintre pacienții cu COVID-19 au gâtul roșu, potrivit unui studio publicat în Zoe Health. Cel mai bine este să faci un test COVID-19 pentru a te asigura.

Este durerea în gât un simptom al COVID-19?

În timp ce primele variante ale COVID-19 dădeau simptome respiratorii inferioare, noile tulpini, inclusiv Omicron, tind să provoace simptome ușoare până la moderate, inclusiv dureri de gât. Pierre a observat că pacienții suferă, acum, de durere în gât mai des din cauza COVID-19.

Deși există cazuri de COVID-19 când durerile în gât sunt severe, specialista spune că cele mai comune sunt cazurile de disconfort ușor și moderat al gâtului, în COVID-19.

Pentru unii pacienți, durerea în gât este singurul simptom al infecției cu coronavirus, însă de cele mai multe ori apar și alte simptome.

Simptomele COVID-19

Potrivit CDC, cele mai comune simptome ale COVID-19 sunt: oboseala, nas înfundant, tuse, durere de cap, febră sau frisoane, pierderea gustului sau a mirosului, dureri musculare, greața sau vomă, diaree.

„Fiecare pacient experimentează infecția diferit”, spune medicul.

În categoria simptomelor mai grave provocate de COVID-19 se numără: dificultatea de respirație, durere sau presiune în piept, confuzie, dificultatea de a sta treaz, piele palidă, unghii sau buze albastre.

Citește și : Durerile în gât: ce boli ascund şi care sunt plantele care ameliorează durerea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân