Dr. Virgiliu Stroescu: Ne prelungim viața dacă mâncăm verde. Hrana ideală este cea crudă, așa cum a lăsat-o Dumnezeu

  • Publicat:

Medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu a declarat, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene, că secretul vieții lungi și sănătoase este consumul de hrană verde, crudă, „plină de viață”, așa cum a lăsat-o Dumnezeu pe pământ.

Atunci când mâncăm ceva verde, viața acestor alimente intră în noi și trăim mai mult. Dacă noi mâncăm cadavre, adică ceva care a murit, nu mai e verde, atunci nu mai beneficiem de această „infuzie de viață”. De aceea, hrana când e fiartă nu mai are aceeași calitate, spune medicul.

Potrivit dr. Stroescu, există 3 categorii mari de hrană:

  • Hrana foarte sănătoasă, ideală este cea crudă, care nu numai că hrănește, ci și repară, dezvoltă.
  • Hrana sănătoasă, dar care trebuie gătită pentru a fi consumată (ex: linte, soia, fasole). Ea își pierde totuși din calități, pentru că este preparată termic, dar ne oferă energie pentru că este bogată în proteine.
  • Hrana nesănătoasă – din această categorie fac parte toate produsele de origine animală, inclusiv peștele. Prăjite în ulei, astfel de alimente eliberează substanțe policiclice, care s-a dovedit că duc la apariția cancerului. De azi înainte, dacă țineți la sănătatea voastră și a familiei, nu mai încingeți uleiul, recomandă medicul.

„Hrana trebuie mâncată cât trebuie, când trebuie, cum trebuie. Dacă vreți să evitați problemele digestive, cea mai importantă regulă e aceasta: nu mâncați fructele decât înainte de masă.

Nu mâncați un măr sau o felie de pepene, de exemplu, după masă, pentru că fermentează și apar gazele, disconfortul abdominal. Așadar, tot ce-i dulce trebuie mâncat înainte de masă”, încheie dr. Virgiliu Stroescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News