Supă de linte roșie cu sfeclă – confortul culinar după sărbători

Pentru că suntem în sezonul rece, ne putem folosi de legumele vedetă din această iarnă. Propunerea noastră? Supă de linte roșie cu sfeclă.
  • Publicat:
Supă de linte roșie cu sfeclă - confortul culinar după sărbători
Foto: shutterstock

Indiferent de perioada din an în care ne aflăm, supa este întotdeauna o alegere potrivită. Este ușor de preparat, ne oferă sațietate și nici nu ne oferă un disconfort abdominal. Și, pentru că suntem în sezonul rece, ne putem folosi de legumele vedetă din această iarnă. Propunerea noastră? Supă de linte roșie cu sfeclă.

Această rețetă se definește ca fiind un bol de legume plin de proteine, care conține sfeclă, ceapă, uturoi, supă de legume, pudră de chilli și linte roșie. Unde pui că mai este și un preparat plin de nutrienți esențiali? De exemplu, lintea oferă aproximativ 23 de grame de proteină și 10 grame de fibre, iar sfecla oferă și ea aproximativ 4 grame de fibre. Crede-ne, stomacul tău va fi fericit cu acest duo.

Din fericire, această rețetă este un mix de arome, gusturi și texturi, iar prepararea ei durează doar 30 de minute.

Supă de linte roșie cu sfeclă

Ingrediente pentru patru porții

  • 6 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • 6 sfecle medii, dintre care 4 tăiate cubulețe și celelalte 2 tăiate fâșii
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 5 căței de usturoi feliați
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 1 1/2 lingurițe de pudră de chili
  • un praf de scorțișoară
  • 1l de supă de legume
  • 280g de linte roșie
  • 3 lingurițe de suc proaspăt de lămâie, plus 1/2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
  • 30g semințe de rodie
  • mărar tocat mărunt

Mod de preparare

  • Într-o tigaie medie pune uleiul la foc mediu. Adaugă bucățelele de sfeclă, ceapă și usturoi și asezonează cu sare și piper. Lasă-le la gătit și amestecă până când ceapa se înmoaie, aproximativ pentru 5 minute.
  • Adaugă pudra de chili și scorțișoara. Amestecă, apoi adaugă supa de legume și lintea și lasă-le să dea în clocot, apoi lasă la foc mediu până când lintea se înmoaie (aproximativ 20 de minute). Adaugă o linguriță de suc de lămâie și asezonează cu sare și piper.
  • Între timp, adaugă fâșiile de sfeclă, rodia, mărarul și zeama de lămâie, coaja de lămâie și ulei de măsline. Adaugă sare și piper. Adaugă acest amestec peste supă și servește preparatul.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân