Dr. Mihail Pautov: Trucul natural care te ajută să scazi colesterolul

  • Publicat:
Dr. Mihail Pautov: Trucul natural care te ajută să scazi colesterolul
Sursa foto: Profimedia / Facebook Dr. Mihail Pautov

Colesterolul mărit sau hipercolesterolemia reprezintă un nivel ridicat al grăsimilor în sânge. Principalele schimbări pe care le recomandă dr. Mihail Pautov implică regimul alimentar.

Nivelul colesterolului în sânge poate crește ca urmare a unei alimentații dezechilibrate, bogată în grăsimi saturate și de tip „trans”. Aceste alegeri alimentare cresc nivelurile de colesterol LDL, așa-numitul „colesterol rău”.

Dr. Mihail Pautov: Tărâțele de ovăz scad colesterolul cu 25%

O să vă arăt un truc prin care puteți să vă reduceți, în mod natural, fără pastile, colesterolul cu până la 25%, a spus Dr. Mihail Pautov într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, aproximativ 90% din colesterol se formează în ficat și doar 10% îl luăm din alimentație. Astfel, consumul de grăsimi saturate influențează în mod direct nivelul de colesterol din sânge.

Obezitatea și sedentarismul cresc excesiv colesterolul. Iar acest colesterol din ficat se transformă în acid colic și se duce pe intestin, conform Dr. Mihail Pautov.

Ceea ce trebuie să facem noi este să găsim un aliment sau un medicament care nu lasă acest acid colic să se absoarbă înapoi în intestine. Și aici este secretul despre care v-am vorbit la început. Acest aliment se cheamă tărâțe de ovăz.

Tărâțele de ovăz sunt niște fibre nedigerabile cu un rol foarte important în reducerea colesterolului. Odată ajunse în stomac, acestea se fixează de acidul colic, care este eliminat prin scaun în proporție de 90%. Și întrucât ficatul va primi o cantitate mai mică de acid colic, el va forma o cantitate mai mică de colesterol.

Deci, dacă aveți probleme cu colesterolul, puteți să vă faceți în fiecare dimineață sau măcar o dată la două zile terci de ovăz integral, a mai spus medicul.

Ce alimente nocive cresc colesterolul din sânge

Dr. Mihail Pautov desființează mitul conform căruia persoanele cu colesterolul crescut NU trebuie să mai consume alimente care conțin colesterol.

Chiar dacă ai colesterolul crescut, poți mânca alimente cu colesterol, pentru că ele în mod real nu cresc mult colesterolul din sânge. Nu îl influențează aproape deloc, a mai spus acesta.

Atunci când consumi alimente bogate în colesterol, ficatul de fapt încetează să mai producă colesterol.

Chiar dacă avem colesterolul crescut și mâncăm 4 ouă pe zi, aceste ouă se vor digera, se va absorbi colesterolul, iar ficatul, în momentul în care va simți că am mâncat destul, va scădea și sinteza de colesterol, a mai spus medicul.

Trebuie să fim însă atenți la anumite alimente. „Ceea ce crește cu adevărat colesterolul din sânge sunt grăsimile saturate (prăjeli, prăjituri, produse de patiserie, unt, margarină etc.), rezultate în urma prăjelilor. De acestea trebuie să ne ferim”, potrivit sugestiilor Dr. Mihail Pautov.

Alți factori care contribuie la creșterea colesterolului sunt:

  • Obezitatea
  • Sedentarismul
  • Nivelul scăzut de insulină
  • TSH-ul scăzut

Citește și: Pepenele verde scade colesterolul. Un cardiolog dezvăluie 5 alimente pe care le consumă ca să țină colesterolul scăzut și inima „sănătoasă”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân