Ce mănânci poate spune despre tine dacă ești sau nu psihopat. Ce alimente sunt pe listă

Oamenii de știință au studiat modul în care alimentele și băuturile pe care le preferi pot sugera predispoziția pe care o ai de a avea tendințe psihopatice. Așadar, ceea ce bei și ceea ce mănânci poate spune despre tine dacă ești sau nu psihopat.
  • Publicat:
Ce mănânci poate spune despre tine dacă ești sau nu psihopat. Ce alimente sunt pe listă
Foto: shutterstock

Oamenii de știință au studiat modul în care alimentele și băuturile pe care le preferi pot sugera predispoziția pe care o ai de a avea tendințe psihopatice. Așadar, ceea ce bei și ceea ce mănânci poate spune despre tine dacă ești sau nu psihopat. Cercetătorii au descoperit în urma testelor de personalitate că preferințele pentru gusturile amărui sunt asociate psihopatiei, narcisismului și sadismului, arată studiile.

Dacă preferi apa tonică sau cafeaua, aceste alegeri pot indica tendințele psihopatice ale personalității tale. La pol opus, persoanele care nu tolerează aceste gusturi amărui tind să fie mai agreabile, au descoperit cercetătorii.

La acest studiu au luat parte 500 de bărbați și femei, cărora li s-a dat o listă de alimente, unele sărate, unele amare, iar altele dulci. Printre alimentele și băuturile amărui au fost incluse ridichile, cacao neîndulcită și oțetul. Participanții la studiu au făcut un top al alimentelor și băuturilor pentru testul de personalitate, în funcție de cât de mult le plăceau produsele respective, iar astfel s-au putut măsura:

Psihopații, în căutarea senzațiilor

Gustul amărui poate fi atrăgător pentru persoanele cu personalități întunecate, iar asta pentru că ele sunt în permanență în căutare de senzații. Persoanele cu personalități întunecate preferă să ducă o viață cu suișuri și coborâșuri, motiv pentru care au chiar și o sensibilitate mai mare pentru alimentele amărui.

„Hipersensibilitatea la compuși amari este asociată creșterii emoționale. În contrast, persoanele care nu tolerează aceste gusturi, s-au raportat ca fiind mai relaxate”, spun autorii studiului.

Cofeina și alimentele picante se numără și ele printre produsele care oferă senzații, ba mai mult, se spune că acestea ajută la dezinhibare.

Știai că…

Psihopații folosesc anumite cuvinte de două ori mai des față de persoanele obișnuite?

În urma unui studiu s-a descoperit că psihopații folosesc anumite cuvinte de două ori mai des comparativ cu persoanele non-psihopate. Mai exact, psihopații folosesc des cuvinte asociate mâncării, sexului și banilor.

De asemenea, psihopații sunt mai puțin predispuși să utilizeze cuvinte asociate familiei, religiei și nevoilor sociale. Acest trend al cuvintelor folosite reflectă modul în care aceste persoane arată un egoism excesiv, detașare și lipsa emoțiilor.

Citește aici care sunt cuvintele des folosite de psihopați

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: