Dieta somnului: cum să slăbești în timp ce dormi

Iată câteva dintre beneficiile somnului, calității lui și cum să reușești să învingi obezitatea prin somn! Pe scurt, iată ce presupune dieta somnului.
  • Publicat:
Dieta somnului: cum să slăbești în timp ce dormi
Foto: shutterstock

Pierderea în greutate fără schimbarea dietei este posibilă, ne spun cercetătorii. Tot ce trebuie să faci este să-ți îmbunătățești stilul de viață și să dormi mai mult. Multe persoane subestimează importanța somnului când vine vorba de menținerea greutății, dar s-a demonstrat că atunci când dormi bine slăbești și-ți îmbunătățești metabolismul. Iată câteva dintre beneficiile somnului, calității lui și cum să reușești să învingi obezitatea prin somn! Pe scurt, iată ce presupune dieta somnului.

Dormi mai mult pe timpul nopții

Atunci când dormi mai mult pe timpul nopții afectează pozitiv caloriile pe care le-ai consumat pe timpul zilei, arată concluziile unui studiu publicat în JAMA Internal Medicine. Când dormi bine noaptea poți regla apetitul cu mai puține calorii ingerate.

Experimentul

Studiul a fost urmat de un experiment realizat de o echipă de cercetători de la Centre for Sleep at the University of Chicago Medicine and the University of Wisconsin, pe un grup de 80 de voluntari pre-obezi. Participanții au dormit 8.5 ore, ceea ce a dus la o reducere a energiei necesare și o medie a caloriilor consumat cu mai puțin de 270kcal pe zi.

O importantă descoperire în dieta somnului

Somnul extins poate reduce cantitatea de calorii ingerate. Rezultatul cercetării este remarcabil, deoarece participanții nu au făcut altceva decât să doarmă. Fără dietă, fără să schimbe mediul în care se aflau, fără alte schimbări în obiceiurile pe care le aveau.

Aproape 2 kilograme pierdute într-un an

Pe termen lung, cu o reducere zilnică de 270 kcal înseamnă să pierzi undeva la 2 kilograme într-un an. Ceea ce nu este deloc rău, având în vedere că tot ce trebuie să faci este să dormi câteva ore în plus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân