De la ce vârstă se poate obține viza. În ce condiții se poate solicita viza „fără interviu”

 • Publicat:
De la ce vârstă se poate obține viza. În ce condiții se poate solicita viza „fără interviu”

Vești fantastice! Persoanele care călătoresc frecvent în Statele Unite își pot reînnoi vizele căci Ambasada americană în România a anunțat că trimite în această perioadă notificări prin e-mail persoanelor eligibile pentru „reînnoirea vizei fără interviu”.

În schimb, cei care solicită pentru prima oară o viză turistică trebuie să prezinte mai multe documente justificative, să plătească o taxă de peste 850 de lei și să aștepte un răspuns până la 29 de zile calendaristice. Acesta poate fi FAVORABIL sau NU.

Cum poate fi obținută viza pentru SUA în 2024

„Dacă solicitaţi o viză din categoria B-1/B-2 (afaceri/turism), trebuie să demonstraţi unui ofiţer consular că îndepliniţi criteriile pentru eliberarea unei vize în conformitate cu Legea imigrării şi a cetăţeniei (INA). Secţiunea 214(b) a INA porneşte de la premisa că fiecare solicitant al unei vize din categoria B-1/B-2 este un prezumtiv imigrant”, conform ambasadei SUA.

Trebuie să infirmaţi această premisă legală demonstrând:

 • Că scopul călătoriei dumneavoastră în Statele Unite este pentru o vizită temporară, cum ar fi în interes de afaceri, personal sau pentru tratament medical
 • Că intenţionaţi să rămâneţi în Statele Unite o perioadă de timp determinată şi limitată
 • Disponibilitatea fondurilor necesare pentru a acoperi cheltuielile dumneavoastră pe durata şederii în Statele Unite
 • Că aveţi o reşedinţă în afara Statelor Unite, precum şi orice alte legături sociale sau economice care demonstrează motive întemeiate pentru a părăsi spaţiul Statelor Unite după terminarea vizitei.

Copiii cu vârsta sub 14 ani pot solicita viza SUA „fără interviu”

Următoarele categorii pot fi eligibile pentru solicitarea de viză fără interviu:

 • Copiii cu vârsta sub 14 ani dacă un părinte deține o viză
 • Persoanele care au împlinit 80 de ani și peste
 • Persoanele care își reînnoiesc aceeași categorie de viză expirată în ultimii 4 ani sau pe cale să expire
 • Persoanele care solicită pentru prima dată vize de lucru pe bază de petiție sau vize de studiu F, M sau J (academic) și care au călătorit anterior în SUA cu o viză sau cu o aplicație ESTA.

De ce documentele aveţi nevoie și cât costă taxa de viză

Dacă solicitaţi o viză de afaceri/turism trebuie să achitaţi taxa de solicitare a vize şi să aveţi următoarele documente:

 • Un formular electronic de solicitare a vizei temporare (DS-160).
 • Un paşaport valabil pentru călătoria în Statele Unite cu o dată de valabilitate care să depăşească cu cel puţin şase luni perioada pe care intenţionaţi să o petreceţi în Statele Unite (nu se aplică în situaţia în care acordurile speciale încheiate cu o anumită ţară prevăd anumite excepţii).
 • Dacă în paşaportul dumneavoastră sunt incluse una sau mai multe persoane, fiecare persoană care doreşte viză trebuie să aibă propria solicitare (să completeze propriul formular DS-160).
 • O (1) fotografie cu dimensiunea de 2″x2″ (51x 51 mm) făcută în ultimele şase luni. Această pagină conţine informaţii despre formatul necesar al fotografiei.

Mai mult, trebuie să aveţi confirmarea programării la interviu, care atestă faptul că a fost realizată prin intermediul acestui serviciu.

Puteţi prezenta şi orice alte documente justificative care susţin informaţiile prezentate ofiţerului consular, precum:

 • Dovezi ale veniturilor realizate, taxele şi impozitele plătite, dovezi ale proprietăţilor sau afacerilor deţinute.
 • Itinerarul călătoriei dumneavoastră şi/sau alte explicaţii cu privire la călătoria planificată.
 • Scrisoare din partea angajatorului dumneavoastră care să detalieze funcţia, salariul şi durata angajării dumneavoastră, durata aprobată a concediului, precum şi scopul profesional, dacă este cazul, al călătoriei în Statele Unite.

Pentru viza turistică, taxa este de 850 de lei.

Citește și: Tânăra obligată să își reînnoiască pașaportul din cauza numeroaselor operații estetice. Cum arăta înainte de ele FOTO

FOTO: PROFIMEDIA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc
Recomandări: