De ce e bine să faci baie seara

Specialiştii suţin că baia de seară te ajută să dormi mai bine, dar trebuie să ţii cont de o regulă importantă.
07.03.2017
De ce e bine să faci baie seara

Un duş fierbinte dimineaţa este tot ce ai nevoie pentru a te trezi şi energiza, afirmă studiile, iar dacă vrei să ai un somn mai bun, tot apa fierbinte te ajută. Specialiştii suţin că baia de seară te ajută să dormi mai bine, dar trebuie să ţii cont de o regulă importantă, scrie TIME.

„Nu trebuie să te supraîncălzeşti chiar înainte să te bagi în pat”, susţine dr. Dianne Augelli, medic la Center for Sleep Medicine din New York. Temperatura corporală joacă un rol esenţial în reglarea ritmului circadian, cel care îi transmite creierului că trebuie să dormi sau că trebuie să fii alert.

În timpul zilei, temperatura corpului creşte în mod natural, pentru a ne ţine „în priză”, iar seara scade şi ne pregăteşte pentru somn. 

„Dacă întrerupem acest proces, s-ar putea să ne confruntăm cu tulburări de somn. Din acest motiv, nu trebuie să facem duş foarte târziu, ci seara, poate chiar după ce venim de la serviciu, pentru a-i lăsa corpului ocazia să se răcească în mod natural şi să ne pregătească de somn”, spune Shelby Harris, specialist în somnologie. 

Numeroase studii au arătat că duşul de seară ajută la încălzirea corpului şi induce senzaţia de somnolenţă, cu condiţia ca organismul să aibă suficient timp să se răcorească. 

Aşadar, un duş fierbinte de 20 de minute, făcut cu o oră şi jumătate înainte să te culci, este o soluţie excelentă pentru un somn odihnitor. 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Andreea Boiangiu: recoltarea de celule stem la naștere vs. clamparea întârziată